Ιστορικό

Το πείραμα του αιώνα

Τώρα που σταμάτησε κάπως η τηλεοπτική προβολή του πειράματος του αιώνα,είναι μια καλή ευκαιρία ν’αναφερθώ σ’αυτό το θέμα.

Θεωρείται το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο,ή αλλιώς το πείραμα του αιώνα.Θα πρόσθετα μέχρι το επόμενο(αν υπάρξει).Τι είναι όμως αυτό το πείραμα;Τι θέλουν να μάθουν οι επιστήμονες;Κινδυνεύουμε απ’αυτό το πείραμα ή μήπως θα μας δώσει απαντήσεις σε καίρια θέματα καθώς και θεραπείες σε διάφορες ανίατες ασθένειες;

peirama-1

Για ν’αναφερθούμε στο πείραμα πρέπει πρώτα ν’αναφερθώ στην ιστορία του.Και πρώτ’απ’όλα στο λεγόμενο CERN,δηλαδή στο Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire ή στα ελληνικά ΕΣΠΝ,δηλαδή Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Ενέργειας.Το CERN,ιδρύθηκε το 1954 και ερευνά τα συστατικά της ύλης και το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη.Οι ερευνητές χρησιμοποιούν επιταχυντές που επιταχύνουν τα μικροσκοπικά σωματίδια με ταχύτητες λίγο μικρότερες απ’την ταχύτητα του φωτός.Χάρη στο CERN,έχουμε τις ιατρικές απεικονίσεις και το www,τον παγκόσμιο ιστό και έπονται νέες ανακαλύψεις στην ιατρική,στη φυσική,στη δομή του σύμπαντος,αν υπάρχουν άλλες διαστάσεις,σκοτεινή ενέργεια και ύλη καθώς και το μποζόνιο του Χιγκς,το σωματίδιο που δίνει μάζα σ’όλα τ’άλλα σωματίδια,το λεγόμενο σωματίδιο του Θεού.Το πείραμα θ’αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν ένα απειροστό κλάσμα του δευτερολέπτου μετά την έκρηξη Μπινγκ-Μπανγκ.Τον Σεπτέμβριο του 2008 ξεκίνησε αυτό το μεγάλο πείραμα το οποίο μπορεί να φέρει μαύρες τρύπες και να καταπιεί την γη,αλλά μπορεί και να φέρει νέες ανακαλύψεις.

Είναι τελικά θετικό ή αρνητικό η διενέργεια του πειράματος;Για ν’απαντήσω σ’αυτό το ερώτημα θα πρέπει να δώσω απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1)Ποιος δημιούργησε το σύμπαν;
2)Γιατί το μποζόνιο του Χιγκς λέγεται σωματίδιο του Θεού;
3)Ποιος έδωσε μάζα στο μποζόνιο του Χιγκς;
4)Τι είναι η σκοτεινή ενέργεια και ύλη;
5)Υπάρχουν άλλες διαστάσεις;

Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει ν’απαντηθούν θεολογικά κι’επιστημονικά για να δώσουμε μια σωστή απάντηση για το αν το πείραμα του αιώνα είναι καταστροφικό για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.Ας τις απαντήσουμε μία-μία.

peirama-2

1)ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;

Αν και αυτό το ερώτημα απαντιέται σε άλλο άρθρο,θ’απαντήσω κι’έδώ πέρα. Υπάρχει μια μερίδα των επιστημόνων(φυσικών,αστρονόμων) οι οποίοι υποστηρίζουν την μεγάλη έκρηξη ενώ άλλοι δε την υποστηρίζουν,αλλά λένε ότι γίναμε απ’τον πίθηκο ή από εξωγήινους ή τυχαία.Αυτοί που υποστηρίζουν την μεγάλη έκρηξη,πιστεύουν είτε ότι την έκρηξη την προκάλεσε ο Θεός,είτε ότι υπήρχε κάτι που την προκάλεσε,αλλά όχι το ανώτερο ον,στην προκειμένη περίπτωση το μποζόνιο του Χιγκς. Υπάρχουν και οι θεολόγοι,οι οποίοι λένε ότι τον κόσμο τον δημιούργησε ο Θεός,άρα και το μποζόνιο του Χιγκς,αν υπάρχει.Ποιος έχει δίκιο;Ποια είναι η αλήθεια;Ας πάρουμε όλες τις πιθανές απόψεις:

1)Υπήρχε από πάντα
2)Έγινε τυχαία
3)Αυτοδημιουργήθηκε
4)Το δημιούργησε ο Θεός

Αν υπήρχε από πάντα το μποζόνιο του Χιγκς,δηλαδή αν υπύρχε από πάντα η ύλη,τότε θα υπήρχε από πάντα κι’ο χωρόχρονος,αφού το μποζόνιο του Χιγκς ανήκει μέσα στον χώρο άρα και στον χρόνο.Πράγμα λογικά αδύνατο,αφού αν προχωρήσουμε προς τα πίσω,θα διανύσουμε άπειρο χρόνο.

Αν έγινε τυχαία το μποζόνιο του Χιγκς,τότε έγινε τυχαία όλος ο κόσμος και θα υπάρχει παντούτύχη μέσα στον κόσμο.Δηλαδή δεν υπάρχει αιτιότητα,αλλά τυχαιότητα.Π.χ. η βροχή έγινε τυχαία και όχι από αιτίες που την προκάλεσαν πράγμα αδύνατο,αφού η βροχή δημιουργείται από τους υδρατμούς των νερών οι οποίοι ψύχονται όταν ανεβαίνουν πάνω.Οι υδρατμοί δημιουργούνται απ’τη ζέστη.

Αν αυτοδημιουργήθηκε τότε παντού θα υπάρχει αυτοδημιουργία πράγμα αδύνατο,αφού υπάρχει μια αιτία σε όλα,κάποιος το έφτιαξε.Π.χ. τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον έφτιαξε ο άνθρωπος και τον άνθρωπο κάποιος άλλος κ.ο.κ.

Και καταλήγουμε διά της ισάτοπου απαγωγής,στη δημιουργία του κόσμου από τον Θεό,(άρα και του μποζονίου του Χιγκς),ο οποίος πρέπει να μην ανήκει στον χωρόχρονο,άρα να υπήρχε από πάντα.
Επομένως:
Ο,τιδήποτε υπάρχει μέσα στο σύμπαν και κατ’επέκταση στον χωρόχρονο,δημιουργήθηκε απ’τον Θεό(άρα και το σύμπαν).

2)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΟΖΟΝΙΟ ΤΟΥ ΧΙΓΚΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Προφανώς γιατί θέλουν ν’αποδείξουν ότι το σωματίδιο αυτό έδωσε μάζα σ’όλα τ’άλλα σωματίδια και να μας πουν ότι δεν υπάρχει Θεός.Ας μ’απαντήσουν όμως αυτοί οι άθεοι επιστήμονες,ποιος δημιούργησε το σωματίδιο αυτό;Γιατί αποδείχτηκε ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπήρχε από πάντα,να έγινε τυχαία ή ν’αυτοδημιουργήθηκε.

3)ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΖΑ ΣΤΟ ΜΠΟΖΟΝΙΟ ΤΟΥ ΧΙΓΚΣ;

Μόνο κάποιος ο οποίος βρίσκεται εκτός χωρόχρονου,άρα να υπήρχε από πάντα.Και τι θα μπορούσε να ‘ναι εκτός από ένα νόημων ον το οποίο θα ήταν ανώτερο απ’όλα όσα υπάρχουν;Δηλαδή ο Θεός.Αυτός θα μπορούσε να δώσει μάζα στο μποζόνιο του Χιγκς.

4)ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΛΗ;

Η σκοτεινή ενέργεια είναι μια μορφή ενέργειας που προκαλεί βαρυτική άπωση,δηλαδή την επιτάχυνση του σύμπαντος ως προς τη διαστολή του.
Η σκοτεινή ύλη είναι ύλη η οποία δε φαίνεται,αλλά η παρουσία της γίνεται αισθητή απ’τα βαρυτικά φαινόμενα που εμφανίζονται στην ορατή ύλη.Π.χ. οι αστέρες των γαλαξιών φαίνεται ότι κινούνται πιο γρήγορα απ’ότι αν επηρεάζονταν μόνο απ’την ορατή ύλη.Το αν υπάρχει ή όχι δε ξέρω αλλά θα κάνω μια ερώτηση για να συζητηθεί το θέμα:Αφού είναι ύλη,θα πρέπει να την πιάνουμε,άσχετα αν είναι αόρατη.Αλλιώς δεν είναι ύλη.Την έχουν πιάσει οι επιστήμονες;Αν όχι τότε δε μπορεί ν’αποδειχτεί.Μπορεί να υπάρχει αντίλογος λέγοντας ότι «ο Θεός έκανε τους αστέρες των γαλαξιών να κοινούνται πιο γρήγορα γιατί έτσι θέλησε και φυσικά δε μπορούμε να μάθουμε γιατί θέλησε έτσι,γιατί είμαστε μέσα στον χωρόχρονο,ενώ Αυτός εκτός χωρόχρονου».

5)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ;

Ως τώρα γνωρίζουμε 4 διαστάσεις.Αυτές είναι

1)Μήκος
2)Ύψος
3)Πλάτος
4)Χρόνος

Αν και οι 3 πρώτες αποτελούν τον χώρο,τις παίρνουμε ξεχωριστά.Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν κι’άλλες διαστάσεις κι’ότι είναι κρυμμένες.Λες και έχουν ψυχοσωματική οντότητα και θέλουν να κρυφτούν.Κι’εγώ απαντώ:
Αν ο Θεός θέλει να τις βρούμε θα μας τις αποκαλύψει.Αν αυτό μας ωφελήσει,να ‘μαστε σίγουροι ότι θα το κάνει ο Θεός.Δε χρειάζεται να ψάχνουμε για τα υλικά,αλλά για το πώς θα σώσουμε την ψυχή μας.

peirama-3

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η διενέργεια του πειράματος είναι αντίθετη προς την ορθόδοξη θεολογία,αφού προσπαθούν ν’ανακαλύψουν/εφεύρουν κάτι που ν’αποδεικνύει ότι όλα έγιναν από μόνα τους ή κάπως,αλλά όχι ότι έγιναν με την παντοδυναμία του Θεού.Προσπαθούν να βγάλουν τον Θεό έξω από τον κόσμο,τον δημιουργό εκτός δημιουργίας.Πώς;Με το να μας λένε ότι υπάρχει αόρατη ύλη χωρίς να το αποδείξουν,ότι υπάρχουν κρυμμένες διαστάσεις και ότι υπάρχει μια πρωταρχική ύλη που έδωσε μάζα σ’όλα τα’άλλα σωματίδια.Ενώ πίσω απ’τη δημιουργία βρίσκεται ο δημιουργός,ο οποίος είναι αχωροχρονικός,ψάχνουν τον δημιουργό μέσα στην δημιουργία,κάτι που είναι αδύνατο.Και τον ψάχνουν μέσα στην δημιουργία γιατί είναι άπιστοι Θωμάδες.Αν δε δουν κάτι δε το πιστεύουν.Θέλουν με επιστημονικές αποδείξεις ν’αποδείξουν κάτι που αποδεικνύεται με τις ενέργειες Του,την παρουσία Του σε καθαρές καρδιές,κι’όχι σε άθεους αλαζόνες.
Τέλος,θα ήθελα ν’αναφέρω και το σήμα του CERN που δεν είναι άλλο απ’το 666…Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad