Ιστορικό

Μητρική αγάπη

Λένε ότι είναι η μεγαλύτερη αγάπη που υπάρχει, ότι σαν την αγάπη της μάνας δεν υπάρχει άλλη. Κι’όμως κάνουν λάθος. Γιατί υπάρχει η αγάπη του Θεού,η οποία είναι ανώτερη απ’τις άλλες.

mitriki-agapiΑυτή σπείρεται στις καρδιές των ανθρώπων και δη στις μητέρες στη συγκεκριμένη περίπτωση και απο ‘κει πηγάζει η αγάπη προς τα τέκνα της.

Όπως η Παναγία αγάπησε το μονάκριβο γιο της, έτσι ακριβώς πρέπει να ‘ναι και η αγάπη των μητέρων προς τα παιδιά τους. Πώς τον αγάπησε;  Με το να το φροντίζει στη φάτνη δίνοντας του στοργή κι’αγάπη. Με το να τον πάει στο ναό όταν σαράντησε -Με το ν’αγωνιά όταν τον έχασαν στην Ιερουσαλήμ Με το να κλαίει βλέποντας τον Υιό της να σταυρώνεται.

Βέβαια θα υπήρχαν κι’άλλες φορές που έδειξε την αγάπη της,απλώς δε τις αναφέρει στην Καινή Διαθήκη. Και φυσικά ό,τι αγάπη έδειξε ο Θεός-Πατέρας, τέτοια πρέπει να έχει κι’η μητέρα. Σταύρωσαν το παιδί σου; Συγχώρα τους σταυρωτές. Χλεύασαν το παιδί σου; Συγχώρησε τους χλευαστές. Έφτυσαν το παιδί σου; Συγχώρησε τους. Κορόϊδεψαν το παιδί σου; Συγχώρησε τους. Παραστράτησε το παιδί σου; Φέρτο με την αγάπη σου στον ίσιο δρόμο όπως κάνει κι’ ο Θεός με τα παιδιά Του. Έπεσε το παιδί σου;

Βοήθησε το να σηκωθεί όπως κάνει κι’ο Θεός με τα παιδιά Του. Χτύπησε το παιδί σου; Περιέλθαψε το, όπως κάνει ο Θεός με τα παδιά Του. Φοβάται το παιδί σου; Διώξε τον φόβο του μαθαίνοντας του ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού ΠΑΝΤΑ δίπλα του είναι ο Θεός και το μόνο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει ταπεινά τη βοήθεια Του <<Κι’όποιος αγαπάει το γιο του ή τη θυγατέρα του παραπάνω από μένα, δεν είναι άξιος για μαθητής μου>> μας λέει στο Κατά Μαθαίον και κατά Λουκάν ευαγγέλιο, κεφάλαια 10 και 14 και στίχοι 37 και 26 αντίσοιχα με κάποιες παραλλαγές στο Κατά Λουκάν. Αλλά η αγάπη αυτή δε πρέπει να ‘ναι μεγαλύτερη απ’την αγάπη προς τον Θεό,αλλά ίση και μικρότερη γιατί είναι εντολή του Θεού.Εξ’άλλου όλες οι αγάπες πηγάζουν απ’την Αγάπη

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad