Ιστορικό

10 χρόνια φυλακή και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο !

Σε 10 χρόνια φυλακή και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο για προσβολή του Ισλάμ και παραβίαση του νόμου κατά των κυβερνοεγκλημάτων καταδικάστηκε την Τετάρτη ο γνωστός Σαουδάραβας ακτιβιστής Ραΐφ Μπανταουΐ.

ΜΑΣΤΙΓΙΟΤου επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 26.700 δολαρίων.

Η εμπλοκή του με τις αρχές της χώρας ξεκίνησε όταν ο κ. Μπενταουΐ συμμετείχε ως συνιδρυτής στο άνοιγμα της ιστοσελίδας «Σαουδάραβες Φιλελεύθεροι», στην οποία μπορούσαν να συζητηθούν και θέματα θρησκείας.

 

badawi

 

Αρχικώς κατηγορούταν για αποστασία, έγκλημα το οποίο τιμωρείται με θανατική ποινή στη Σαουδική Αραβία.

Το 2012 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλακή και 600 χτυπήματα με μαστίγιο για προσβολή των θρησκευτικών αρχών της χώρας, μέσα από τα δικά του κείμενα και τα κείμενα άλλων που φιλοξενούνταν στην ιστοσελίδα του.

Το 2013 υπέβαλε έφεση, η οποία ανέτρεψε την αρχική καταδίκη. Ο κ. Μπενταουΐ δήλωσε την πρόθεσή του να υποβάλει έφεση και κατά της νέας απόφασης.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τους διεθνείς οργανισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η καταδίκη του είναι εξοργιστική. Είναι φυλακισμένος συνείδησης. Οι αρχές πρέπει να ανατρέψουν την καταδίκη και να τον αφήσουν αμέσως και χωρίς όρους ελεύθερο», δήλωσε αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad