Ιστορικό

Θρησκεία – Συμπέρασμα

Αφού ανέφερα τις θρησκείες,τον αριθμό τους και τις κατηγοριοποίησα,τώρα θ’αναφέρω τις προϋποθέσεις για να ναι μια θρησκεία αληθινή.

Πρέπει λοιπόν η θρησκεία
xristos-0131.Να μην είναι ειδωλολατρική
2.Να είναι επεκτάσιμη
3.Να διδάσκει την μετάθάνατον ζωή,τον παράδεισο και την κόλαση σε πνευματική κατάσταση

Αντίστοιχα ο Θεός της αντίστοιχης θρησκείας πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά(δηλαδή να τα διδάσκει η θρησκεία):
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
1.Άγιος
2.Αθάνατος
3.Αναμάρτητος
4.Άναρχος
5.Άπειρος(πανταχού παρών)
6.Απόλυτα ελεύθερος
7.Ατελεύτητος
8.Δημιουργός(των πάντων)
9.Δίκαιος 10.Ελεγκτής
11.Ζωοδότης
12.Κυβερνήτης
13.Πανάγαθος
14.Πανοικτίρμων(τα πάντα πληροί)
15.Πάνσοφος
16.Παντογνώστης
17.Παντοδύναμος/Παντοκράτορας/Κύριος
18.Πνεύμα
19.Προσωπικό ον
20.Πρόσωπο
21.Τέλειος
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
1.Εκπλήρωση προσευχών
2.Επέμβαση στον κόσμο χωρίς να θίγει την ελευθερία κανενός
3.Θαύματα
4.Οικονομία
5.Οράματα
6.Παρουσία
ΦΥΣΗ:
1.Να μην έχει αισθήματα πείνας,δίψας,πόνου,κρύου,ζέστης και πάθη
2.Να είναι αγάπη την οποία μας τη δίνει
ΟΥΣΙΑ:
Το απύθμενο και ανεξερεύνητο βάθος του.Μη προσιτό στο ανθρώπινο μυαλό
Τέλος,να είναι ένας Θεός με πάνω από ένα πρόσωπα,ενωμένα κι’αδιαίρετα μεταξύ τους
Ν’αποκαλυφθεί στον άνθρωπο απ’την αρχή της δημιουργίας του

Κάθε θρησκεία, διδάσκει κάποια πράγματα, τα οποία είτε τα πήρε γραπτώς είτε προφορικώς και το ένα συμφωνεί με το άλλο, ή το συμπληρώνει, χωρίς ν’αλλοιώνει το ένα το άλλο. Π.χ., στον ορθόδοξο χριστιανισμό, υπάρχει η Αγία Γραφή και η ιερά παράδοση. Στην Αγία Γραφή δε τα γράφει όλα. Συμπληρώνεται απ’την Ιερά παράδοση.

Οι πατέρες της ορθοδόξου Εκκλησίας, διδάσκουν με βάση αυτά που λέει η Αγία Γραφή και η Ιερά παράδοση. Έτσι για να ‘χουμε μια πλήρη εικόνα το τι διδάκει η κάθε θρησκεία θα πρέπει να πάρουμε όλη τη διδασκαλία που προέρχεται είτε απ’την γραπτή είτε απ’την προφορική παράδοση. Ένα ερώτημα που πρέπει ν’απαντηθεί είναι και το εξής: Στην περίπτωση που η τάδε θρησκεία είναι αληθινή, μπορεί να υπάρχουν λάθη στα κείμενα;

Καταρχήν αν η τάδε θρησκεία είναι αληθινή, τότε θα υπάρχει θεοπνευστία στα κείμενα των βιβλίων ή του βιβλίου της. Αλλά ποιά η διαφορά θείου και θεόπνευστου;
Θείο είναι το βιβλίο που γράφτηκε με την επιστασία του Αγίου Πνεύματος (ή του Θεού γι’άλλη θρησκεία), πιθανόν και από ανθρώπινη σοφία. Τα Θεία είναι και αλάθητα σε θέματα σωτηρίας, αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκην Θεόπνευστα. Θεόπνευστο είναι το βιβλίο που περιέχει ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Αγίου Πνεύματος (ή του Θεού γι’άλλη θρησκεία). Είναι επίσης Θείο και αλάθητο ως προς την αποκάλυψη φυσικά, σε θέματα σωτηρίας. Π.χ. στην Αγία Γραφή,υπάρχουν μικρολαθάκια, τα οποία δεν επηρεάζουν το κεντρικό περιεχόμενο. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα, ο ευαγγελιστής Ματθαίος γράφει

“Τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος: Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ”. Αυτό δε το λέει ο Ιερεμίας, αλλά ο Ζαχαρίας “και ερώ προς αυτούς: Ει καλόν ενώπιον υμών εστι, δότε στήσαντες τον μισθόν μου ή απείπασθε• και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς” (Ζαχαρίας 11/ια: 12).

Είναι σαν ν’ακούς μια ομιλία και να μπερδεύεται για λίγο ο συνομιλητής, αλλά καταλαβαίνεις το τι ήθελε να πει. Ένα άλλο λάθος απ’την Αγία Γραφή είναι το εξής:

Στον Λουκά(Λουκάς 6/ς: 20) λέει”μακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του Θεού” ενώ στον Ματθαίο(Ματθαίος 5/ε: 3) λέει”μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών”.

Και τα δυο αποδίδουν αυτό που είπε. Συμπερασματικά, μπορούν τα βιβλία να μην είναι αλάθητα και να μην έχουν λάθη σε θέματα σωτηρίας και να έχουν μικρολάθη που να μην επηρεάζουν το κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου. Επίσης,οι διδασκαλίες απ’τον Θεό που αποτυπώνονται στο βιβλίο της αληθινής θρησκείας, θα πρέπει να ‘ναι σωστές, αληθινές, αφού ο Θεός είναι αλάθητος κι’αναμάρτητος. Ακόμη θα πρέπει ο Θεός ν’αποκαλυφθεί στον άνθρωπο, κι’όχι ο άνθρωπος να τον ανακαλύψει, διότι τότε υπήρχε περίπτωση ο άνθρωπος να μην τον ανακαλύψει ποτέ και δε θα ταν Θεός της αγάπης. Κι’επίσης, αφού ο Θεός είναι ένας, μια θρησκεία είναι αληθινή.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad