Ιστορικό

Φόνος Αλέξη Γρηγορόπουλου

Τώρα που τα περιστατικά είναι φρέσκα,θ’αναφερθώ στο θέμα του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στα επακόλουθα αυτού του γεγονότος.

grigoropoylos-giatiΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Το περιστατικό, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες (φίλοι του Αλέξη, ειδικοί φρουροί και άλλοι που ήταν ή στην καφετέρια ή περνούσαν εκείνη την στιγμή από ‘κει) διαφέρει ως προς την περιγραφή του.

Για να υπάρχει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το πώς έγινε το συμβάν, πρέπει να πάρουμε όλες τις απόψεις και να τις εξετάσουμε. Να δούμε αν ευσταθούν.

Να μην πάρουμε μόνο μία γνώμη και να την δεχτούμε στα τυφλά.

Και φυσικά ν’αναζητήσουμε και τις βαθύτερες αιτίες του συμβάντος και να δοθούν λύσεις για να μην ξανασυμβεί.
Καταρχήν,υπάρχουν 2 συμβάν.

Το πρώτο είναι ο φόνος του Αλέξη και το δεύτερο τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά στην Αθήνα,την Θεσσαλονίκη,την Πάτρα,την Βέροια και αλλού.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Σύμφωνα με άγνωστους αυτόπτες μάρτυρες,
1.Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, στόχευσε προς την μεριά των παιδιών αποκλείοντας έτσι τον ισχυρισμό του Κορκονέα ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και εξοστρακίστηκε η σφαίρα
2.Το επεισόδιο ήταν λεκτικό και δεν πέταξαν τα παιδιά ξύλα και μπουκάλια όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί φρουροί
3.Η παρέα των παιδιών δεν ξεπερνούσε τα 10 άτομα, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό των κατηγορούμενων που λέει ότι ήταν 30 άτομα και μάλιστα μαινόμενοι.
4.Υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός και όταν έφευγε το περιπολικό πετάχτηκαν 2 μπουκάλια εκ των οποίων το 1(απ’ότι θυμάται ο αυτόπτης μάρτυρας Κώστας Λίλας), έπεσε πάνω στο καπό του περιπολικού. Δεν πετάχτηκαν ούτε ξύλα, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες μολότοφ. Μετά επέστρεψαν οι αστυνομικοί πεζοί στην καφετέρια. Άρχισαν να βρίζονται αλλά κανένα απ’τα παιδιά δε κινήθηκε απειλητικά εναντίον των ειδικών φρουρών. Και ο ένας αστυνομικός τραβάει το όπλο και ρίχνει προς το παιδί. Τα ίδια ισχυρίζεται και ο Βαγγέλης Ζέρβας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς φρουρούς,
1.Δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από 25-30 αντιεξουσιαστές κι’έβγαλαν τα όπλα και πυροβόλησαν
2.Όταν κάποιοι νεαροί πέταξαν μπουκάλια μπύρας προς το μέρος τους,έβγαλαν τα όπλα τους κι’ο ένας πυροβόλησε 2 φορές στον αέρα και μια στο έδαφος
Σύμφωνα με φίλους του Αλέξη που είδαν το συμβάν, λένε ότι ο ειδικός φρουρός σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον Αλέξη στο στήθος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας λέει ότι «Περιπολικό αυτοκίνητο του Αστυν. Τμήματος Εξαρχείων στο οποίο επέβαιναν δύο (2) Ειδικοί Φρουροί δέχθηκε επίθεση στη συμβολή Χ.Τρικούπη και Ναυαρίνου, με ρίψη αντικειμένων από τριάντα (30) άτομα περίπου. Μετά την αρχική επίθεση, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της οδού Χ. Τρικούπη (πλησίον αστυνομικής δύναμης) και κατευθύνθηκαν πεζή προς τους επιτιθέμενους για την σύλληψή τους.

Οι συγκεντρωθέντες, πάντα κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών, επιτέθηκαν εκ νέου στους δύο Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι αντέδρασαν: ο μεν ένας δια ρίψεως χειροβομβίδας κρότου – λάμψεως, ο δε άλλος με χρήση του υπηρεσιακού του όπλου πυροβολώντας τρεις φορές, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός».

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι απόψεις σε μερικά σημεία διαφέρουν μεταξύ τους.Το τι πραγματικά συνέβη το ξέρουν μόνο οι αυτόπτες μάρτυρες,δηλαδή οι ειδικοί φρουροί,οι περαστικοί,οι φίλοι του Αλέξη,ο ίδιος ο Αλέξης και φυσικά ο Θεός.Τι ακριβώς συνέβη;Δε μπορούμε να το ξέρουμε,γιατί οι απόψεις των αυτόπτων μαρτύρων διαφέρουν.Το σίγουρο είναι ότι το παιδί έφαγε την σφαίρα,είτε καταλάθος(σήκωσε το όπλο στον αέρα και καθώς το ανέβαζε ή το κατέβαζε πυροβόλησε και νόμιζε ότι πυροβόλησε στον αέρα ενώ πυροβόλησε το παιδί),είτε ηθελημένα.

Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ

Έτσι κι’αλλιώς,υπάρχει φόνος και θα πρέπει ν’αναζητηθούν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αίτια,κι’όχι τα ψεύτικα,όπως κάνουν κάποιοι τηλεπατέρες,οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι δεν έπρεπε να τραβήξει όπλο και τι δουλειά είχαν να σημαδέψουν προς το παιδί,ενώ οι ψυχολόγοι δίνουν «λύσεις» για την κοινωνία.Και υπάρχει και η αντιπολίτευση,που ρίχνει το φταίξιμο στην κυβέρνηση.Λες και η κυβέρνηση έφταιγε που πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός αλλά και η κυβέρνηση φταίει για τα επεισόδια που ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης ήταν μόνιμος θαμώνας των Εξαρχείων με επιθετική συμπεριφορά και δε μετανιώνει για τον φόνο.Επειδή δεν είμαι κριτής,δηλαδή Θεός,αλλά σαν όλους εσάς,δηλαδή αμαρτωλός,δε θα καταλογίσω ευθύνες για τον φόνο και για τα επεισόδια,αλλά θα καταθέσω μια διαφορετική γνώμη για τα αίτια των γεγονότων και για να μην ξανασυμβούν.

Στις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων,δεν υπάρχει αναφορά για το ποιος άρχισε πρώτος τον λεκτικό διαπληκτισμό.Όποιος και να τον άρχισε,είτε πετάχτηκαν αντικείμενα προς το μέρος των φρουρών είτε όχι,το σίγουρο είναι ότι δεν έπρεπε να τον αρχίσει.Και φυσικά πρέπει να υπάρχει λόγος για βρισιές.Οι λόγοι είναι δύο, ένας για κάθε πλευρά. Από την μεριά των νεαρών,είναι το μένος κατά της αστυνομίας και της κάθε είδους αστυνόμευσης.

Κι’αυτό διότι νομίζουν ότι δεν είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν.Τα παιδιά ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και ξέρουμε ότι ο οπαδισμός φέρνει βία.Δεν μένει παρά να κοιτάξουμε σε κάθε αγώνα των «αιωνίων αντιπάλων» και άλλων αγώνων για να το διαπιστώσουμε.Και νομίζουμε ότι με τα «μέτρα» της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών αλλά και της αστυνόμευσης των γηπέδων θα λύσουμε το πρόβλημα.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΛΕΚΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΣ

Καταρχήν θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα.Αλλά για να το εντοπίσουμε,θα πρέπει πρώτα να πούμε τι δεν έπρεπε να γίνει.Δεν έπρεπε να υπάρξει λεκτικός διαπληκτισμός,γιατί όλα από ‘κει άρχισαν,πέταγμα αντικειμένων και φωτοβολίδων,πυροβολισμοί και βίαια επεισόδια σε διάφορες πόλεις μετά τον φόνο του παιδιού.Λεκτικός διαπληκτισμός υπήρξε αλλά δε ξέρουμε ποιος τον άρχισε.Αν τον άρχισαν τα παιδιά,τον άρχισαν για τον λόγο που είπαμε παραπάνω,αν τον άρχισαν οι ειδικοί φρουροί,τον άρχισαν γιατί τα παιδιά ήταν μόνιμοι θαμώνες των Εξαρχείων και έπαιρναν μέρος σε πράξεις βίας.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Αν τα παιδιά άρχισαν αυτά πρώτα τις βρισιές,τότε θα πρέπει ν’αναζητήσουμε τα αίτια στην οικογένεια.Γιατί,αν τα παιδιά μεγάλωναν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου,σε μια ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια,τότε θα καλλιεργούσαν μέσα τους τον φόβο του Θεού,θ’άκουγαν τους γονείς τους,θα είχαν πνευματικό και θα τηρούσαν πρόθυμα τις «εντολές» του και δε θα παρασύρονταν από κακές παρέες,θα είχαν θάρρος απέναντι στους πειρασμούς του διαβόλου ζητώντας ταπεινά τη βοήθεια του Θεού,μ’αποτέλεσμα να μην έβριζαν όχι μόνο στους αστυνομικούς,όχι μόνο στο γήπεδο,αλλά και στην παρέα «για πλάκα».
Αν οι αστυνομικοί άρχισαν πρώτα τις βρισιές,θα πρέπει ν’αναζητήσουμε τα αίτια στον πνευματικό τους κόσμο και πάλι φυσικά στην οικογένεια.Αν μεγάλωναν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου,δε θ’άρχιζαν τις βρισιές,αλλά θα προσπερνούσαν χωρίς να συμβεί τίποτα.Αν διέκριναν κάτι απ’τα παιδιά(πέταγμα αντικειμένων),να τα συμβούλευαν με αγάπη.Αν δε συμμορφώνονταν να έφευγαν,να έβρισκαν τους γονείς τους και να έλεγαν το περιστατικό.Όχι να πυροβολούσαν.

Και φυσικά αν δεν υπήρχαν οι βρισιές,δε θ’ακολουθούσαν όλα τα υπόλοιπα.Αλλά και να υπήρχε ο φόνος δε δικαιολογούνται όσα επακολούθησαν. Καταστράφηκαν περιουσίες. Κι’ενώ μπορούσαν όλα να σταματήσουν στον φόνο και στην σύλληψη,δώσαμε κι’άλλη τροφή στον σατανά και στους μασόνους με τα έκτροπα. Οι ειδικοί φρουροί συλλήφθηκαν και θα πάνε φυλακή.Και για να μην ελευθερωθούν να ζητήσει όλος ο λαός την ισόβια φυλάκιση (εκτός αν μετανοήσουν ειλικρινά). Στην Ελλάδα όμως μετά από λίγο χρόνο φυλάκισης,αφήνονται ελεύθεροι,καλλιεργώντας έτσι την ανασφάλεια,κάτι που θέλουν οι μασόνοι για να φέρουν τον αντίχριστο «λύνοντας» έτσι όλα τα προβλήματα των ανθρώπων.

Και για να το πω πιο σωστά,αν όλοι μεγαλώναμε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου,αν δεν υπήρχε εγωισμός αλλά Αγάπη, δε θα υπήρχαν ούτε βρισιές,ούτε φόνος,ούτε έκτροπα και για να το γενικεύσω, ούτε πυρκαγιές,ούτε πόλεμοι,ούτε φτώχεια,ούτε εκμετάλλευση,ούτε κάθε είδους μίσος προς τον συνάνθρωπο και προς κάθε άλλο δημιούργημα του Θεού.

Πειρασμοί θα υπήρχαν (απ’τον σατανά), όπως και υπάρχουν, είτε απ’τα Μ.Μ.Ε. είτε απ’τις τηλεκατευθυνόμενες κυβερνήσεις των διάφορων χωρών από τους Εβραίους μασόνους (και όλ’αυτά υποκινούνται απ’τον σατανά), αλλά εδώ θα φανεί ποιος έχει ντυθεί με πραγματική πανοπλία από ατσάλι, με θάρρος, με δύναμη και πραγματικά όπλα όπως η νηστεία, η μετάνοια, ο φόβος Θεού, η προσευχή,η ταπείνωση, η αγάπη για ν’αντιμετωπίσει τον εχθρό με τη βοήθεια του Θεού.Γιατί αν νικήσει τον πραγματικό εχθρό εσωτερικά, τότε δε θα υπάρχουν εξωτερικοί ψεύτικοι εχθροί. Και φυσικά δε φταίει ο σατανάς γι’αυτά που συμβαίνουν, αλλά εμείς που δεν αγωνιζόμαστε εναντίον του, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad