Ιστορικό

Φυτική αγάπη

Αυτή η αγάπη είναι η αγάπη της χλωρίδας προς τ’άλλα δημιουργήματα του Θεού. Πώς όμως εκδηλώνεται η αγάπη αυτή αφού δεν έχουν ψυχή;

agapi-fysiΔε χρειάζεται να έχουν ψυχή για να εκδηλώσουν την αγάπη.
Εκδηλώνεται μέσω του Θεού. Πώς;

1)Με το ν’αποβάλλουν οξυγόνο και να παίρνουν το διοξείδιο του άνθρακα
2)Με το να μας «χαρίζουν» τροφή
3)Με το να μας «προστατεύουν» από τις πλημμύρες,αφού το νερό της βροχής το παίρνουν αυτά
4)Με το να μας «δίνουν» υγεία μέσω ορισμένων φυτών

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα φυτά που είναι δηλητηριώδη. Έτσι η χρήση τους είναι βλαβερή για τον άνθρωπο. Γιατί όμως είναι δηλητηριώδη, αφού ο Θεός όλα καλά λίαν; Τα έκανε όλα καλά, για κάποιο σκοπό. Η κακή χρήση των δημιουργημάτων αυτών φέρνει θανατηφόρα αποτελέσματα. π.χ. ο καπνός. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, φέρνει υγεία, ενώ αν χρησιμοποιηθεί λάθος, φέρνει θάνατο. Ένα τέτοιο δέντρο ήταν και στην Εδέμ. Αν χρησιμοποιούνταν για άλλο σκοπό εκτός απ’τη βρώση, θα ήταν καλό. Χρησιμοποιήθηκε όμως για βρώση κι έτσι ο άνθρωπος έβλαψε τον εαυτό του.

Να λυθεί και μια παρανόηση που ίσως υπάρξει. Τα φυτά, δεν χαρίζουν ζωή, δε μας προστατεύουν απ’τις πλημμύρες ούτε μας δίνουν υγεία τα ίδια, αφού δεν έχουν ψυχή, άρα και ζωή. Ο Θεός τα δίνει αυτά μέσω της χλωρίδας, όχι η ίδια η χλωρίδα.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad