Ιστορικό

Φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει πρόστιμο από την εφορία σε όσους δεν ψηφίσουν, όπως γράφουν ηλίθιοι στο διαδίκτυο !

Επειδή το διαδίκτυο αποτελεί πρόσφορο αγωγό διοχέτευσης και αποχέτευσης παπαρολογίας και επειδή κυκλοφορεί το καλαμπούρι συγκεκαλυμμένα με βάση ατελή πληροφόρηση ότι σε όποιον δεν ασκήσει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ θα επιβληθεί πρόστιμο εισπραττόμενο από την Εφορία, σημειώνω ότι η ισχύουσα εκλογική νομοθεσία προβλέπει:

3«Άρθρο 117 ΠΔ 26/2012
1. Ο εκλογέας που αδικαιολόγητα δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν, τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα μέχρι ένα έτος. Το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει και τις στερήσεις των αξιωμάτων και θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από ένα μέχρι τρία χρόνια.»
Άρα, μόνον ποινή από το δικαστήριο μπορεί να επιβληθεί.
Βέβαια, η διάταξη αυτή αενάως επαναλαμβανόμενη στα διάφορα νομοθετήματα περί εκλογών με βάση σχετική διάταξη του Συντάγματος που, επίσης, προβλέπει την υποχρεωτικότητα της ψήφου [άρθρο 51§5], έχει ατονήσει στην πράξη. Για φαντασθείτε να ασκούνταν εκατομμύρια διώξεων μετά από κάθε ψηφοφορία. Δεν θα ησχολούντο τα δικαστήρια και οι Εισαγγελίες με τίποτε άλλο.
Φρονώ ότι η διάταξη έχει ατονήσει, επειδή πρέπει να έχει καταστεί κατανοητό ότι η υποχρέωση άσκησης ενός δικαιώματος εμπεριέχει μία αντίφαση, σε κάθε δε περίπτωση προσβάλλει το δικαίωμα όποιου θέλει να είναι απολιτίκ και να συνεχίσει να είναι απολιτίκ.
Εικάζω ότι η φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διοχετευθεί από κώματα που βλάπτονται από την αποχή.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουμε. Είναι η μόνη διέξοδος που μας επιτρέπει το σύστημα, έστω για εκτόνωση. Πάντως, όποιος δεν ψηφίσει, δεν πρόκειται να φάει πρόστιμο.
Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad