Ιστορικό

Το πληρώνουμε ΤΕΤΡΑπλάσιο!

Ο λόγος για το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ με την ονομασία ΤΕΤΡΑ το οποίο πραγματικά χρυσοπληρώνουμε σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη. Σastynomika1ε ερώτησή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, αναφέρει πως όχι μόνο το πληρώνουμε τέσσερις φορές πάνω αλλά από τους 21.000 δέκτες που έχει η ΕΛ. ΑΣ χρησιμοποιούνται μόνο οι 7.000, δηλαδή το ένα τρίτο! Διαβάστε την ερώτηση:

Πρόσφατα στον τυπο (εφημερίδα Καθημερινή, 3-7-14), δημοσιεύθηκε ότι το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομιας (ΤΕΤΡΑ), κοστίζει -σύμφωνα με σχετικό πόρισμα ειδικών- ετησίως, τέσσερις, τουλάχιστον, φορές περισσότερο, απ’ ότι σε χώρες του εξωτερικού.
Η Χώρα μας προμηθεύτηκε το συγκεκριμένο σύστημα την 31-7-2003, με έναρξη λειτουργίας την 1-8-2004, από την Αμερικανική εταιρεία SAIC, με δεκαετή σύμβαση συντήρησης αυτού.

Τώρα, με τη λήξη της δεκαετούς Σύμβασης, συστάθηκε ομάδα εργασίας, προκειμένου να εκτιμήσει αν πρεπει να ανανεωθεί η Σύμβαση ή να αγοραστεί απο το Ελληνικό Κράτος το δίκτυο υποδομής του.

Μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ, της έγκριτης εφημερίδας, αναφέρει ότι στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων  διαπιστώνεται, πως απο τους 21.000 πομποδέκτες ΤΕΤΡΑ που διαθέτει το Υ.Δ.Τ., χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι 7.000….

Ακόμη, ότι η χρήση του συστήματος προσφέρεται μόνο για το νομό Αττικής ,ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα…..

Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1)Αν οι σχετικές πληροφορίες της έγκριτης εφημερίδας ευσταθούν.

2)Αν για την εν λόγω προμήθεια και τις επιπλέον δαπάνες, που πλήρωσε η Χώρα μας, έγινε σχετικη έρευνα και ποια τα αποτελέσματα….

3)Αν επιβλήθηκαν οποιεσδήποτε κυρώσεις και κατα ποίων.

4)Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο,προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομιας.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad