Ιστορικό

Την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ σε Παλιννοστούντες και Βορειοηπειρώτες ζητούν Καράογλου και Χαρακόπουλος

Να εξεταστεί η δυνατότητα, στο πλαίσιο των αντοχών και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, αποκατάστασης της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Παλιννοστούντες Ποντίους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους, ζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με κοινή τους ερώτηση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ogaΌπως αναφέρεται στην κοινή ερώτηση: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση της χώρας προσπαθεί με σταθερά βήματα, συνέπεια και συστηματική δουλειά να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ώστε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ήδη είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς πέρυσι καταφέραμε να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, ο Προϋπολογισμός του 2015 προβλέπεται να έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Έτσι, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Κυβέρνηση σεβόμενη τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αποκατάστασης αδικιών, πρωτίστως σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες με χαμηλά εισοδήματα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οπωσδήποτε και οι Βορειοηπειρώτες και Παλιννοστούντες Πόντιοι, από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Οι πολύπαθοι αυτοί συμπατριώτες μας, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης είδαν να περικόπτεται πλήρως η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής, αλλά και εθνικής σημασίας, η άρση της συγκεκριμένης αδικίας είναι αδήριτη ανάγκη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας τη δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι εν λόγω συμπατριώτες μας, είχε προαναγγείλει την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, μόλις φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην πορεία της οικονομίας».

Μετά την κατάθεση της παραπάνω ερώτησης οι κύριοι Καράογλου και Χαρακόπουλος δήλωσαν τα εξής: «Παλιννοστούντες και Βορειοηπειρώτες αποτελούν δυο σημαντικές κατηγορίες ομογενών με οικονομικές αλλά και εθνικές προεκτάσεις. Ως εκ τούτου, η Πολιτεία οφείλει να μη στερήσει, σε πολλούς από αυτούς, τη μοναδική πενιχρή πηγή εισοδήματος που διαθέτουν. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η ελληνική οικονομία αρχίζει να πατά σταθερά στα πόδια της, ήρθε η ώρα να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και να στηριχθούν κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά έχουν αποδείξει την αστείρευτη αγάπη τους για την πατρίδα και την αδιάλειπτη προσήλωσή τους στα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Έθνους μας. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική Πολιτεία ας εκλάβει αυτήν την κίνηση ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς, που κράτησαν ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού σε χαλεπούς καιρούς κάτω από την καταπίεση ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad