Ιστορικό

Σωτηρία

ΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ: ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ;

nai-oxiΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αδελφέ μου, θέλεις στα σοβαρά να κολαστείς για πάντα μετά την αναχώρηση σου από αυτόν εδώ τον κόσμον;

Θέλεις να κληρονομήσεις το σκότος και τον πόνο και να στενάζεις έξω από την αγιαστική Χάρι που πηγάζει από τον Δημιουργό Κύριο και Θεό σου, που από αγάπη δημιούργησε τον άνθρωπο και για τον οποίο μετά την εκ της παρακοής πτώση του από φιλανθρωπία ετοίμασε Οία του μυστηρίου της Θείας Οικονομίας οδόν σωτηρίας;

«Ούτω γαρ ηγάπησεν ό θεός τον κόσμον, ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ό πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχει ζωήν αιώνιον» (Ίωάν. 3,16).

Μπορεί μεν να γελάσεις ακούοντας για κόλαση, αλλά πρόσεξε, γιατί δεν θα διαψευσθείς απλώς ή γιατί θα αποδειχθεί ανόητος ή στάση σου αυτή, αλλά γιατί το τρομερότερο είναι να ευρεθείς στην κόλαση.

1. Άρνηση, αδιαφορία και επιπολαιότητα
Μήπως, αδελφέ μου, ενώ πολλές φορές βασανίζεις (πολυεξετάζεις) τις διάφορες υποθέσεις του κόσμου τούτου, που σε αφορούν, για πρόσκαιρο κέρδος και για να μη εξαπατηθείς, αδικηθείς ή υποστείς πρόσκαιρες βλάβες στη ζωή του κόσμου τούτου, όμως στο θέμα της πίστεως προς τον θεό και της μετά θάνατον ζωής και κρίσεως με πολύ επιπολαιότητα (επιφανειακά) και προκατάληψη λαμβάνεις αρνητική στάση;

Αλλά, αδελφέ μου, δεχόμενος και εμμένων στην άρνηση της υπάρξεως του θεού, της αθανασίας της ψυχής και της μετά θάνατον κρίσεως των ανθρώπων, χωρίς να αποδεικνύεις την άρνησή σου αυτή, δεν πιστεύεις έτσι στην Άρνηση αντί στο θεό;

2. Δημιουργία, πολιτισμός και θεία Αποκάλυψη
Πρόσεξε και σκέψου Ότι πολλά είναι εκείνα που σου διηγούνται για τον θεό, την παντοδυναμία, την σοφία και την δόξα του, όπως ή δημιουργία του κόσμου και του άνθρωπου, με τους νόμους και την λειτουργία των, ή εντός σου συνείδηση περί δικαίου και ηθικής γενικότερα στην φυσιολογική της λειτουργία, ή ιστορία, ορθώς ερμηνευομένη, σε όλες τις διαστάσεις της (ατομική, οικογενειακή, τοπική, εθνική, παγκόσμιος, πολιτική, τεχνών, γραμμάτων και πολιτισμού γενικότερα), κυρίως όμως ή έκδηλη αποκάλυψη του θεού στον άνθρωπο, που μαρτυρείτε στην Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας και στην μέχρι και σήμερα ζωή γενικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι συντέλειας των αιώνων. «Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε των χειρών αυτοί) αναγγέλλει το στερέωμα» (Ψαλμός 18,1). «Πας γαρ οίκος κατασκευάζεται οπό τίνος, ό δέ τα πάντα κατασκευάσας Θεός» (Έβρ.3,4). «Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας» (Ψαλμός 103,24).

Έχουμε και σήμερα εκδηλώσεις των ενεργειών του Τριαδικού θεού (Πατρός δι’ Υιού εν Αγίω Πνεύματι) στα αγιαζόμενα μέλη της εκκλησίας, που ζουν μέσα στο χώρο που κινούμεθα και επίσης στο περιβάλλον τους, οι οποίες μαρτυρούν περί του γεγονότος τούτου (θαύματα, ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχή και στο σώμα, πνευματικά χαρίσματα μάλιστα εκ της θεαρέστου συμμετοχής στα θεία μυστήρια, ή εκδηλουμένη πρόνοια του θεού κ.λπ.).

Εκείνος, που πράγματι θέλει, ζητεί και φροντίζει να πληροφορηθεί και γνωρίσει την αλήθεια, λαμβάνει την εσωτερική πληροφορία και βεβαίωση και εδραιούται και αυξάνει στη συνέχεια ή πίστη του.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad