Ιστορικό

Παιδική αγάπη

Αυτή η αγάπη είναι προθάλαμος προς την θεϊκή αγάπη αφού το παιδί πρώτα μαθαίνει ν’αγαπά τους γονείς του,αφού τα πρώτα βήματα τα κάνει στο περιβάλλον της οικογένειας.


paidiki-agapiΣτην αρχή ως βρέφος την αγάπη την εκδηλώνει με διαφορετικό τρόπο, αφού δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει τι είναι αγάπη, αλλά παρ’ όλ’ αυτά είναι έμφυτη μέσα του και το μόνο που μένει είναι να την καλλιεργήσει. Βέβαια απ’την αρχή υπάρχει και η πτώση μέσα του, το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο είναι κι’αυτό έμφυτο, αλλά φεύγει με το βάπτισμα.

Έτσι η καλλιέργεια της αγάπης πρέπει να γίνει απ’τους γονείς για να βγάλει αργότερα πνευματικούς καρπούς, ικανούς να το οδηγήσουν μέσα απ’τον συνεχή αγώνα στην αγιότητα και την θέωση. Επειδή το παιδί είναι αθώο, η αγάπη του είναι αγνή, δίχως ψήγματα κακίας. Η ψυχή του είναι αμόλυντη από τις αμαρτίες, όπως μας λέει ο Χριστός

(Ματ. κεφ.19 στ.13-15,Μαρκ. κεφ.10 στ. 13-16,Λουκ. κεφ.18 στ. 15-17) κι’έτσι είναι καλό να μείνει, αλλά δυστυχώς δε το αφήνει ο διάβολος. Τέλος, ο Απόστολος Παύλος μας λέει πως τα παιδιά «πρέπει» ν’αγαπάνε τους γονείς τους (Εφεσ. κεφ.6 στ. 1-3). Ο Θεός μαζί μας

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad