Ιστορικό

Ο Μύθος της υπερδύναμης και η πραγματικότητα της παντοδυναμίας του Θεού

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ο μύθος της υπερδύναμης των Η.Π.Α.Πώς; Είναι η 1η χώρα:

pantodynamos1)Κατασκευής ατομικών και πηρυνικών όπλων

2)Που πάτησε στο φεγγάρι(αν και δεν ισχύει αυτό)

3)Κατασκευής διαστημικού σταθμού και πρωτοπόρος στο διάστημα

4)Στα περισσότερα αθλήματα

5)Κατασκευής ουρανοξυστών

Εκεί βρίσκεται η έδρα του Ο.Η.Ε.(Νέα Υόρκη),του Δ.Ν.Τ. και της Παγκόσμιας Τράπεζας.Έχει το πιο φημισμένο καζίνο στον κόσμο(Λας Βέγκας) και απο κει ξεκίνησαν τα Μ.Μ.Ε.Έχει τον 1ο οργανισμό που ιδρύθηκε και ασχολείται με το διάστημα(NASA),και τον 1ο οργανισμό που ιδρύθηκε και έχει σχέση με την ασφάλεια(CIA).Απο κει παίρνονται οι αποφάσεις για τις τύχες του κόσμου(αν και γίνονται συναντήσεις από μυστικές λέσχες σ’όλον τον κόσμο) και για όλα αυτά,ο εκάστοτε πρόεδρος των Η.Π.Α. χαρακτηρίζεται πλανητάρχης.

Μπορεί όμως να χει όλα αυτά,αλλά όπως και όλες οι άλλες χώρες(εκτός Ισραήλ),είναι υπερχρεωμένη.46.000.000 ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.50.000.000 είναι ανασφάλιστοι.(στοιχεία από το ΒΗΜΑ 18/09/2011).Είναι η χώρα που υπάρχουν χιλιάδες αιρέσεις και όλες οι θρησκείες.Μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να ναι υπερδύναμη,αλλά αδύναμη.

Αντίθετα,ο Θεός είναι παντοδύναμος,ο μόνος παντοδύναμος.Αυτός έκανε τα πάντα με έναν λόγο(Γεν.α’ 1-25,Ψαλμ.19,Εβρ. α’10-β’3) αλλά μπορούμε να το διαπιστώσουμε και στην καθημερινή μας ζωή.Μια ωραία ομιλία του Π.Σάββα υπάρχει στο διαδίτυο η οποία έγινε στις 01-10-2011

http://hristospanagia1.wordpress.com

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad