Ιστορικό

Μ.Μ.Ε. και διαμόρφωση γνώμης

Μ.Μ.Ε.: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Είναι τα μέσα με τα οποία ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στον κόσμο και επικοινωνούμε με άλλα άτομα.

mme-gnomiΕνώ παλιότερα λεγόταν μόνο ενημέρωσης και ήταν μόνο η τηλεόραση, το ραδιόφωνο,  ο κινηματογράφος, το θέατρο και οι εφημερίδες, τώρα λέγεται και επικοινωνίας και συμπεριλαμβάνονται επίσης το τηλέφωνο (σταθερό, κινητό, θηροτηλέφωνο), τα περιοδικά,ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Παλιότερα μόνο ενημερωνόμασταν χωρίς να συμμετέχουμε, ενώ αργότερα υπήρχε και η συμμετοχή με διάφορα παιχνίδια, αστρολογία, συζήτηση, απόψεις.

Ενώ θεωρήθηκε επανάσταση η εφεύρεση των Μ.Μ.Ε. και ειδικά της τηλεόρασης, εξελίχθηκε σε καταστροφή της ατομικής ελευθερίας του ανθρώπου, με την πλύση του εγκεφάλου που γίνεται μέσω αυτών και κατ’επέκταση διαμόρφωση της γνώμης.

Παντού σ’ολα τα μέσα υπάρχει προβολή σεξουαλικού περιεχομένου, στα περισσότερα αστρολογικές προβλέψεις, προβολή της βίας και του εύκολου χρήματος μέσω των τηλεσκουπιδιών, των λεγόμενων reality. Στις ειδήσεις προβάλλουν την βία, τους φόνους, τα ναρκωτικά, το σεξ κι’έτσι τα παιδιά παρακολουθώντας όλ’αυτά τ’αφομοιώνουν μ’αποτέλεσμα να καταλήξουν αργότερα είτε στο έγκλημα (στην Αμερική παιδί σκότωσε την μητέρα του όπως έγινε και στο παιχνίδι), είτε στην πορνεία και γενικά κάνουν οτιδήποτε για να βγάλουν εύκολο χρήμα και πώς να “περάσουν καλά”.

Σκοποί των μεγιστάνων των μίντια,είναι

1)να πλουτίσουν,αδιαφορώντας για την ψυχή των συνανθρώπων τους
2)να γίνουμε ρομπότ, δεχόμενοι ό,τι μας προσφέρουν μ’αποτέλεσμα να μας ελέγχουν καλύτερα

Και το πέτυχαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Έτσι,κατάντησαν τα παιδιά μας υπόδουλα στις ορέξεις τους και στην ικανοποίηση των εγωϊστικών τους παθών.Απώτερος σκοπός τους δεν είναι άλλος από την επιβολή και τον εξαναγκασμό μας να προσκυνήσουμε τον αντίχριστο, νομίζοντας έτσι ότι θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα… Η λύση όμως όλων των προβλημάτων μας, δεν είναι ο αντίχριστος, ο σατανάς, αλλά η πίστη στον Θεό και η μετάνοια μας. Όλα τ’άλλα είναι φρούδιες ελπίδες.

Κάθε φορά που σκοτώνονται ή βιάζονται κάποιοι, βγαίνουν στην τηλεόραση “ειδήμονες”, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, κοινωνιολόγοι και δίνουν “λύσεις” για τα παιδιά μας. Λένε ότι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, ότι θα την δώσουν στην οικογένεια και όλα θα λυθούν.

Όμως μία είναι η λύση. Η προσφυγή σε πνευματικό, που θα δώσει πραγματικές λύσεις. Θα σκύψει στο πρόβλημα σαν να είναι δικό του και θα καταβάλει προσπάθειες ν’αποτραπεί αν δεν υπάρχει με το να δώσει συμβουλές σ’όλη την οικογένεια για την ανατροφή των παιδιών με βάση την διδασκαλία του Χριστού και των Πατέρων της Εκκλησίας.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad