Ιστορικό

Θεική αγάπη

Πριν αναλύσω αυτήν την αγάπη, να αναφέρω πιο είναι το βαθύτερο νόημα της αγάπης. Αλλά ν’αναφέρω επίσης κι’έναν άλλο ορισμό της αγάπης που δεν τον ανέφερα στην πρώτη δημοσίευση.Αγάπη είναι ο Θεός(Α’Ιωάν. 4,16). Η αγάπη επομένως δεν είναι μια έννοια, αλλά πρόσωπο, ο Θεός. theiki-agapiΤο βαθύτερο νόημα της αγάπης, είναι η ένωση μας με τον Θεό, η οποία επιτυγχάνεται με πράξεις και λόγια (τα οποία τα παρέλειψα την προηγούμενη φορά). Γι’αυτά θ’αναφερθώ άλλη φορά.

Τώρα θα γράψω για την θεϊκή αγάπη. Η θεϊκή αγάπη είναι ανώτερη απ’όλες τις άλλες τις οποίες τις ανέφερα την προηγούμενη φορά. Γιατί όμως είναι ανώτερη; Γιατί ο ίδιος ο Θεός είναι ανώτατο ον. Άρα και η αγάπη που πηγάζει απ’τον Θεό είναι ανώτερη απ’τις άλλες. Αγάπες όμως δεν υπάρχουν πολλές. Είναι μία. Ο,τιδήποτε αγαπάμε το αγαπάμε επειδή η αγάπη είναι έμφυτη στον άνθρωπο.

Απλώς αγαπάμε διαφορετικά,αλλά με την ίδια αγάπη. Την θεϊκή. Και φυσικά δε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει αληθινή και ψεύτικη αγάπη, αφού η αγάπη δεν είναι δύο, αλλά μία. Η θεϊκή, η αληθινή. Αν δεν αγαπάς κάποιον,τότε τον μισείς. Και πώς τον μισείς; Όταν τον κοροϊδεύεις λέγοντας του ότι τον αγαπάς ενώ δε τον αγαπάς. Αν κοιτάς το συμφέρον σου,πώς να ικανοποιηθείς, χωρίς να σε νοιάζει ο άλλος. Λες: Έχει λεφτά ο άλλος; Θα κάνω παρέα ή σχέση με κάποιο άτομο επειδή έχει λεφτά. Έτσι θα βγαίνουμε και θα του λέω επειδή δεν έχω λεφτά πλήρωσε τα μου εσύ και στα δίνω άλλη φορά. Και αργότερα θα παντρευτούμε και θα ζήσω μια ζωή στην άνεση και τα πλούτη και δε θα πάρει είδηση. Έχει αυτοκίνητο; Θα με πηγαίνει βόλτες όπου θέλω. Έχει δουλειά; Τα λεφτά που βγάζει θα του τα τρώω κοροϊδεύοντας τον. Κοιτάς το συμφέρον σου. Εμ,αυτό δεν είναι αγάπη, είναι εκμετάλλευση, μίσος, κοροϊδία.

Η θεϊκή αγάπη είναι να θυσιάζεσαι για τον άλλο,να μη σε νοιάζει αν είναι πλούσιος ή φτωχός,ή αν έχει δουλειά ή όχι.Τον αγαπάς τον άλλο, γιατί είναι δημιούργημα του Θεού, όπως και συ. Γιατί,το ν’αγαπάς είναι το ωραιότερο συναίσθημα που υπάρχει,είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος.

Όπως και η αγάπη προς ο,τιδήποτε άλλο δημιούργημα του Θεού. Γιατί το να μισείς τα δημιουργήματα του Θεού, έχει επίπτωση και σε σένα. Δεν αγαπάς την φύση; Τότε καταστρέφοντας το περιβάλλον,καταστρέφεσαι κι’εσύ, αφού ζεις μέσα σ’αυτό. Δεν αγαπάς τα ζώα; Τότε θα χαθούνε και δε θα χεις να φας αλλά και καταστρέφεις την ισορροπία του οικοσυστήματος. Δεν αγαπάς τα ουράνια σώματα; Τότε καταστρέφοντας τα, έχει επίπτωση στον πλανήτη, άρα και σε σένα. Ν’αγαπάς τον Θεό, και μέσα απ’την αγάπη Του, αγαπάς και τα δημιουργήματα Του.

Ο Θεός όμως πως δείχνει την αγάπη Του; Καταρχήν την έδειξε με την σταυρική Του θυσία. Πήρε ΟΛΕΣ τις αμαρτίες πάνω του λυτρώνοντας τον άνθρωπο από τον άδη. Και καθημερινά, αρκεί να θέλουμε να μας την δείξει. Γιατί αν δε θέλουμε τότε ο Θεός δε μας επιβάλλει την αγάπη Του. Και μας δίδαξε την αγάπη, παροτρύνοντας μας ν’αγαπάμε τον πλησίον (Ματ. κεφ.5 στ. 38-48,Λουκ. κεφ. 6 στ. 27-36).

Ο Θεός μαζί μας

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad