Ιστορικό

Η αλήθεια για τις ταυτότητες

Όταν ήμουν 14 χρονών και συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου 1994,έβγαλα για 1η φορά ταυτότητα.

taytotitaΠλέον εκτός από το ότι είχα πιστοποιητικό γέννησης και ήμουν γραμμένος στο δημοτολόγιο,αποκτούσα και ταυτότητα.

Τι είναι η ταυτότητα και τι διαφέρει από τα άλλα 2; Η ταυτότητα είναι έγγραφο που ταυτίζεται με το αναφερόμενο πρόσωπο μέσω της φωτογραφίας. Με αυτήν θα μπορούσα να κυκλοφορώ εντός Ελλάδος και θα την επιδείκνυα όπου χρειαζόταν. Αναφέρει τα βασικά στοιχεία (ονομ/νυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημ/νία γέννησης) καθώς και την υπηκοότητα (όχι την ιθαγένεια) καθώς και το θρήσκευμα.

Έλεγε δηλαδή με λίγα λόγια τι ήμασταν. Το 1996 όμως,ο τότε πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης, παίρνει απόφαση να καταργήσει το θρήσκευμα και την υπηκοότητα από τις ταυτότητες κάτι που καταφέρνει το 2000 και αφού ψηφίστηκε το 1997 το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (2472/1997).

Το πρόσχημα ήταν ότι είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά αποσκοπούσε στον αποχρωματισμό των προσώπων από την θρησκεία και την πατρίδα με απώτερο σκοπό την αποδοχή της νέας ταυτότητας με το 666. Η νέα ταυτότητα όμως σύμφωνα με το σύνταγμα, είναι παράνομη (άρθρο 5 παρ.3, άρθρο 9 παρ.1, άρθρο 9Α, άρθρο 13 παρ.1). Το λογικό είναι να αλλάξουν το σύνταγμα. Ίδωμεν…

Η Ιερά Σύνοδος, το 1997 βγάζει εγκύκλιο για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, τη συνθήκη Σέγκεεν και το 666:

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad