Ιστορικό

Εσωγήινοι

Υπάρχουν εσωγήινοι;ή μήπως είναι πονηρά πνεύματα;Αυτές τις ερωτήσεις θα τις απαντήσουμε στο τέλος του παρόντος άρθρου.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι προς τα έγκατα της γης.Ένα ταξίδι που στο τέλος του θα βρούμε την άκρη του νήματος, την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα…

ALIEN-2Αναφέρω παρακάτω ένα κείμενο και πάνω σ’ αυτό θα θέσω τις ερωτήσεις στο τέλος του παρόντος άρθρου. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο 2ο μέρος. Η πηγή είναι από το http://big-blank.pblogs.gr/2011/06/eswghinoi-sta-egkata-ths-ghs.html:

Big Blank

Ένα επιστημονικό σημειωματάριο για το μεταφυσικό με μια επιστημονική και καλλιτεχνική ματιά.

 

Εσωγήινοι στα έγκατα της Γης;

Ύστερα από καιρό μακρυά από περίεργες θεωρίες και θρύλους, είπα να επιστρέψω σε μια έρευνα που έγινε στο παρελθόν αναφορικά με τους υποτιθέμενους κατοίκους της “Κοίλης – όπως αποκαλείται – Γης” και την αναζήτηση της ίδιας. Στο παρόν άρθρο θα καταγραφούν κάποιες θεωρίες που έχω βρει για την Κοίλη Γη και τους κατοίκους της και όπως πάντα στο τέλος ο αναγνώστης θα κρίνει τι αξίζει να κρατήσει σαν πληροφορία και τι όχι. Άλλωστε να ονειροπωλούμε δεν είναι κακό…

 

Τι λέει λοιπόν η θεωρία για την Κοίλη Γη;

Η θεωρία είναι λίγο πολύ γνωστή. Λέει ότι στο εσωτερικό της Γης και μάλιστα σε βάθος 800Χλμ από την επιφάνεια, η Γη είναι κούφια. Ουσιαστικά την παρομοιάζει με μια μπάλα, έχει εξωτερική επιφάνεια, αλλά μέσα είναι γεμάτη με αέρα και όχι με πετρώματα κλπ όπως ορίζει η Φυσική. Υποτίθεται στο κέντρο του πλανήτη μας, υπάρχει ένας κόκκινος μικρός ήλιος (αντί για πυρήνας διάπυρων υλικών) που περιβάλλεται από ένα απαλό λευκό σύννεφο και φωτίζει-θερμαίνει το εσωτερικό της Γης. Το εσωτερικό, τα τοιχώματα δηλαδή, έχουν κανονικά ωκεανούς, ηπείρους κλπ. Μάλιστα οι ωκεανοί μας με αυτούς εκεί επικοινωνούν. Θεωρούν επίσης πως υπάρχουν διάφορα ανοίγματα με κύρια 2 στους 2 πόλους μας, που οδηγούν στο εσωτερικό. Επίσης εξηγούν τα φαινόμενα Σέλας (που αποδεδειγμένα είναι λόγω σωματιδίων που έρχονται από τον Ήλιο) ως αποτέλεσμα αερίων που ξεφεύγουν του εσωτερικού της Γης. Η Κοίλη Γη κατοικείται από διάφορους λαούς που έχουν τεχνολογία και πολλοί λένε πως τα Α.Τ.Ι.Α. δεν είναι πειραματικά αεροπλάνα των μεγάλων δυνάμεων ή εξωγήινοι που έρχονται στη Γη (θεωρόντας ότι είναι κ αυτό μια πιθανότητα, έστω και 0,5%), αλλά σκάφη των κατοίκων του εσωτερικού του πλανήτη μας.

404522-koili gi

 

Πού βασίστηκε η θεωρία αυτή;

Διάφορα αρχαία κείμενα από διαφορετικούς πολιτισμούς μιλούν για το θέμα των κατοίκων του εσωτερικού της Γης, για μάχες θεών που έκλεισαν γίγαντες μέσα στη Γη, για πλάσματα που κατοικούν εκεί (πχ καλικάντζαροι, ξωτικά κ.α) κλπ. Το θέμα ανεδείχθει γύρω στο 17-18ο αι μΧ όταν και γράφτηκαν βιβλία – μυθιστορήματα κυρίως- για αυτό ( πχ ” Ταξίδι στο κέντρο της γης “) και έγιναν ερευνητικά ταξίδια που, κατά πως ισχυρίστηκαν, βρήκαν τα περάσματα στους πόλους και διάφορες οργανώσεις το αναπαρήγαν και το είχαν σαν βασικό κομμάτι της κοσμολογίας τους.

404523-imagepdg

 

Τι είναι πιθανο να συμβαίνει;

Αυτό που είναι πιθανό είναι να υπάρχουν δαιδαλώδη σπήλαια (φυσικά ή τεχνιτά) και ακόμα και υπόγειες πολιτείες φτιαγμένες πολύ παλιά στο παρελθόν. Μπορεί όντως κάποιος υπερπολιτισμός που χάθηκε να εκδίωξε τους αντιπάλους του στο εσωτερικό της Γης σε σπήλαια, ή να αναγκάστηκαν να πάνε λόγω πυρηνικού πολέμου και άλλων φυσικών αιτιών (πτώση μετεωρίτη – αν και δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, ή ενός υπερηφαιστείου που μπορεί να εκρήχθει και να έκανε τη ζωή στην επιφάνεια πολύ δύσκολη). Άλλο σενάριο είναι να είχαν δημιουργηθεί παράλληλα με τους αρχαίους πολιτισμούς, άλλοι πρωτόγονοι πολιτισμοί που ζούσαν σε σπήλαια ή δύσμορφοι άνθρωποι που αναγκάζονταν να ζουν εκεί αποκλεισμένοι από τις κοινωνικές ομάδες. Έτσι ίσως να δημιουργήθηκε ο θρύλος για κατοίκους που βγαίνουν από το εσωτερικό του πλανήτη. Το σίγουρο είναι πως η Γη δεν είναι κοίλη, είναι συμπαγής σε όλο το μήκος της ακτίνας της. Αν ήταν κοίλη πως γίνεται να κατοικούνται τα τοιχώματα και δεν πέφτουν στο εσωτερικό οι κάτοικοι, ο αστέρας δεν έλκει; Οπότε ο θρύλος δεν έχει καμία υπόσταση όπως παρουσιάζεται. Κανείς βέβαια δεν αρνείται την ύπαρξη γιγαντιαίων σπηλαίων που οδηγούν βαθιά κάτω από την επιφάνεια. Τώρα, αν αυτά κατοικούνταν ή κατοικούνται και από ποιους δεν το ξέρουμε και δεν θα το μαθούμε αν δεν στείλουμε αποστολές να δούμε. Το πιο πιθανό όμως είναι ακόμα και αν υπάρχουν πολιτείες μέσα σε αυτά να είναι ερημωμένες εδώ και πού καιρό και κατάλοιπα ενός αρχαίου πολιτισμού.

 

Υπάρχουν τελικά εσωγήινοι ή κατ’ άλλους καλικάντζαροι(δεν αναφέρω την θεωρία των καλικάντζαρων γιατί πιστεύω για όλους είναι γνωστή) ή είναι η φαντασία μας;Μήπως είναι πονηρά πνεύματα;

Μέρος 2ο

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad