Ιστορικό

Επιτέλους: Βγήκε το ΦΕΚ που επιτρέπει τη μετατροπή των Ι.Χ. από βενζίνη σε αέριο

Τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους από βενζινοκίνητα σε αεριοκίνητα θα έχουν οι οδηγοί καθώς μετά από απόφαση του υπουργείο Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των ΙΧ με φυσικό αέριο το οποίο είναι το φθηνότερο καύσιμο που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΒΕΝΖΙΝΗΣτην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά οι τεχνικές προδιαγραφές του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο θα καταστεί δυνατή η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις ελέγχου. Η διάρκεια «ζωής» της δεξαμενής του καυσίμου ορίζεται στα 20 χρόνια, ενώ το ΙΧ που θα αλλάξει καύσιμο θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσει έλεγχο από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων που θα αναλαμβάνουν την εγκατάσταση, ενώ η ΔΕΠΑ έχει προγραμματίσει επέκταση του δικτύου πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δεξαμενές με το νέο καύσιμο θα πρέπει να ελέγχονται ανά 48 μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση ενώ το όχημα θα πρέπει υποχρεωτικά να περνά από έλεγχο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή σε ατύχημα.
Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad