Ιστορικό

Ενημέρωση προς επιχειρήσεις και πελάτες

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφέραμε ότι η χρήση των καρτών και των POS, είναι σχέδιο των τραπεζιτών και ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιων του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου ή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανάλογα με τον τόπο και τα ελεγκτικά όργανα που πραγματοποίησαν τον σχετικό έλεγχο. Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια. Τα δικαστικά έξοδα,που μπορούν κάποιοι να επικαλεστούν για την αποφυγή της προσφυγής, είναι €1.500,00 όσο και το πρόστιμο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί και μετά πρέπει να μπει υποχρεωτικά POS, αλλιώς κλείνει η επιχείρηση,ενώ αν γίνει προσφυγή,αυτή μπορεί να γίνει π.χ. από 1.500 επιχειρηματίες,άρα ο κάθε ένας θα πληρώσει €1,00 για τα δικαστικά έξοδα! Τέτοιες προσφυγές έχουν γίνει και περιμένουμε τις αποφάσεις.

Πέρα απ’ αυτό, είχα 2 απορίες όλο αυτό το διάστημα, τις οποίες σήμερα μου τις έλυσε ένας υπάλληλος στο τμήμα ελέγχου της εφορίας. Η 1η  απορία ήταν η εξής: “Αν η επιχείρηση βάλει POS με δωρεάν παραχώρηση και πληρώνει 1 μικροποσό τον μήνα(€3,90 για κάποια συγκεκριμένη τράπεζα), και δεν έχει χρήματα στον λογαριασμό για να πληρώνει το ενοίκιο,τι θα γίνει αν σταματήσει να λειτουργεί το POS από τον προμηθευτή του;” Η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι εξαιρετική περίπτωση. Δεν ανέφερε περισσότερα. Όταν ρώτησα “αν πάρει POS και δε το συνδέσει ή το χει στην αποθήκη και το βγάλει όταν θα ρθει ο έλεγχος θα φάει πρόστιμο;” μου απάντησε “θα δούμε αν έχει κάνει σύμβαση με την τράπεζα και αν υπάρχουν καταγγελίες από πελάτες οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν με κάρτες”.Επίσης μου ‘πε ότι μπορεί ο ελεγκτής να δει αν λειτουργεί το POS, βάζοντας ο ίδιος την κάρτα του.Για αυτή την περίπτωση είμαι επιφυλακτικός.

Για τα καφενεία που συχνάζουν παππούδες και δεν υπάρχει περίπτωση καταγγελίας από πελάτες,η επιχείρηση μπορεί να νοικιάσει το POS, να μην πληρώσει καθόλου το ενοίκιο,να σταματήσει να λειτουργεί το POS, και να την βγάλει ζάχαρη. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, εξαρτάται τι πελάτες έχουν. Αν είναι ψαγμένοι και βαθιά θρησκευόμενοι, τότε δε θα υπάρξουν καταγγελίες. Αν πάλι οι πελάτες είναι πρόβατα των τραπεζιτών και των μασόνων, τότε η επιχείρηση μπορεί να τους παραπέμψει να αγοράσουν από άλλη επιχείρηση που διαθέτει POS χωρίς να γίνει καταγγελία. Αν πάλι γίνει καταγγελία, τότε αν η επιχείρηση έχει κάνει προσφυγή, μπορεί να επικαλεστεί αυτό το γεγονός και να γλιτώσει το πρόστιμο. Αν δεν έκανε προσφυγή, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην βάλει το POS.

Όσο η κυβέρνηση φέρνει νόμους για υποχρεωτική χρήση των POS,που υπαγορεύονται από τραπεζίτες και μασόνους, άλλο τόσο οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες, πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να καταστεί παράνομη η χρήση τους.

Πείτε ΟΧΙ στν χρήση των καρτών και των POS!Πείτε ΟΧΙ στο φακέλωμα!

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad