Ιστορικό

Ελευθερία και νέα εποχή

Το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου, είναι η ελευθερία. Χάρη σ’αυτήν είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας.

eleytheriaΑνάλογα μ’αυτές επηρεάζουμε το περιβάλλον και κρινόμαστε. Δεν είμαστε άβουλα όντα, αλλά ούτε και απόλυτα ελεύθεροι, αλλιώς θα ‘μασταν κατά φύση Θεοί. Απόλυτη ελευθερία σημαίνει ότι μπορούμε π.χ. μ’έναν λόγο μας ή με μια σκέψη μας να αποκτήσουμε αυτοστιγμή αυτό που επιθυμούμε.

Είμαστε ελεύθεροι μέσα σε πλαίσια, ελεύθεροι να πράξουμε αυτά που μας κατέστησε ο Θεός, έτσι ώστε να ζήσουμε από δω κοντά Του ως την αιωνιότητα. Δε μας πιέζει κανείς να πράξουμε κάτι αντίθετο από αυτό που θέλουμε.

Φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Όχι τιμωρίες,αλλά συνέπειες, διαπαιδαγωγικές συνέπειες. Π.χ. αν σκοτώσουμε ή βιάσουμε κάποιον, η συνείδηση μας θα μας τυραννά, λέγοντας μας ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάναμε, με αποτέλεσμα να μετανιώσουμε, εκτός αν την σκοτώσουμε. Και αν η πράξη μας αυτή μαθευτεί, τότε θα κριθούμε από τα δικαστήρια. Θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά με την αστυνόμευση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν κάποιοι;

Ίσα ίσα,με τις κάμερες στην αρχή και με το τσιπάκι μετά, κάνοντας κάποιος μια άνομη πράξη, αμέσως θα πιάνεται και θα φυλακίζεται. Ούτε εξιχνιάσεις εγκλημάτων, ούτε ανακρίσεις. Ναι,καλή η αστυνόμευση, αλλά τα κίνητρα δεν είναι καλά. Γιατί σκοπό έχουν κάποιοι να μας επιβάλλουν το τσιπάκι και χρησιμοποιούν δήθεν τους φόνους, τις κλοπές, τους βιασμούς και τις εξαφανίσεις για να μας σκλαβώσουν στα δίχτυα τους. Θα μαστε υπό συνεχή αστυνόμευση, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι όμως δε θα ξέρουμε αν θα πράτταμε την άνομη πράξη, παρ’όλο που το σκεφτήκαμε, γιατί η σκέψη από την πράξη απέχει πολύ. Γι’αυτό ας βροντοφωνάξουμε “ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ”.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad