Ιστορικό

Ελένη Κουτσοπούλου : Από το πενταμελές της τάξης, στο ψηφοδέλτιο !

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, 19 ΕΤΩΝ

ΑKOYTSOPOYLOYπό μικρή στα βάσανα

Από το πενταμελές της τάξης, στο ψηφοδέλτιο του Χρ. Γιαρένη

στο δήμο Νεάπολης –Συκεών

Τι σχέση έχει η ψυχολογία με την πολιτική; Μεγάλη, όπως πιστεύει η πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ που αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης με υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών τον Χρήστο Γιαρένη. Μοιάζει και είναι απλώς ένα όμορφο κορίτσι μέχρι να τη γνωρίσει κάποιος από κοντά για να διαπιστώσει το πείσμα και την αποφασιστικότητα στο βλέμμα της.

Το «γέννημα – θρέμμα» της Νεάπολης Ελένη Κουτσοπούλου δεν αποφάσισε να πολιτευτεί επειδή υπήρχε κάποια οικογενειακή σχέση με την πολιτική, ούτε επειδή η ίδια είχε ενταχθεί σε κάποια πολιτική νεολαία. Το βασικότερο κίνητρό της ήταν η προσωπική της εμπειρία από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως μαθήτρια ζώντας μεγάλο μέρος της ζωής της σε σχολεία άσχημα, απωθητικά για τους μαθητές, με προβλήματα θέρμανσης και τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε επιστημονικές υποδομές.

 

KOYTSOPOULOU2

Το εφόδιό της στον προεκλογικό αγώνα, δίπλα σε πολύ εμπειρότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία υποψηφίους, είναι, όπως η ίδια μας είπε, το ταλέντο της στο λόγο. «Στο σχολείο όλο εγώ μιλούσα» λέει χαρακτηριστικά η Ελένη, η οποία υπήρξε ήδη αιρετή στο 5μελές συμβούλιο της τάξης της.

Οι γονείς της δεν προσπάθησαν να την αποτρέψουν και οι φίλοι της επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό την απόφασή της να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές.

Βέβαια, σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η πρόταση τής έγινε από την ΑυΡΑ, μία παράταξη που κομίζει αναμφίβολα κάτι νέο στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με τους φθαρμένους «επαγγελματίες» της πολιτικής που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό χάλι.

Η υποψηφιότητα της Ελένης Κουτσοπούλου σηματοδοτεί αυτή τη νέα φρέσκια δύναμη που φέρνει η ΑυΡΑ στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Είτε εκλεγεί, είτε όχι η ίδια θα έχει αποκτήσει μία ανεκτίμητη εμπειρία και την προσωπική ικανοποίηση ότι απέδειξε πως υπάρχουν νέοι που δεν κριτικάρουν το σημερινό άθλιο πολιτικό σύστημα από μακριά, αλλά δίνουν τον αγώνα τους για να αποδείξουν ότι οι νέοι την εποχή της κρίσης δεν είναι «χαμένη γενιά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα ψηφοδέλτια της ΑυΡΑ περιλαμβάνονται και άλλοι νέοι κάτω των 30 υποψήφιοι. Καλή επιτυχία σε όλους.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad