Ιστορικό

Εισαγωγή

Πώς έγινε ο κόσμος; Τον έκανε κάποιος άλλος ή τυχαία; Ή μήπως αυτοδημιουργήθηκε; Μήπως υπήρχε από πάντα;

yth-eisagogiΚι’αν τον έκανε κάποιος άλλος, εκείνος πώς έγινε; Τον έκανε άλλος ή τυχαία; Κι’εκείνον ποιος τον έκανε; Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν 4 απόψεις:α)τον έκανε κάποιος άλλος β)έγινε τυχαία γ)αυτοδημιουργήθηκε δ)υπήρχε από πάντα. Μια απ’τις 4 θα ισχύει.

Αν έγινε τυχαία, ή αν αυτοδημιουργήθηκε, ή αν υπήρχε από πάντα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει Θεός, υπέρτατο ον,γιατί,ποιος ο λόγος ύπαρξης του Θεού, αν δε δημιούργησε τον κόσμο; Εκτός αν ήθελε να γίνει τυχαία ή ν’αυτοδημιουργηθεί ο κόσμος και μετά να επεμβαίνει σ’αυτόν. Αν όμως δεν επεμβαίνει καθόλου στον κόσμο, τότε πώς θα καταλάβουμε αν υπάρχει; Εκτός αν μας πει στον καθένα μας ότι υπάρχει. Ή να το πει σε μερικά άτομα και αυτοί ν’ αποσταλούν στη γη, ή να υπάρχουν ήδη εδώ και να μας πουν όλη την αλήθεια.

Και ποιος ο λόγος ύπαρξης του Θεού, από την στιγμή που δε θα επεμβαίνει στον κόσμο; Και γιατί,να μην δημιουργήσει ο Θεός τον κόσμο; Στέκει το δόγμα της τυχαίας δημιουργίας, της αυτοδημιουργίας, ή το να υπήρχε από πάντα; Όλα τα παραπάνω, θ’απαντηθούν παρακάτω.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad