Ιστορικό

Γνωριμίες μέσω διαδυκτίου

Ήταν Μάϊος 1999 όταν μπήκα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο. Τότε ήταν η τελευταία χρονιά στα Ι.Ε.Κ. Πληροφορικής του Ο.Α.Ε.Δ.

internet_gnorimiesΠροηγουμένως είχα μαύρα μεσάνυχτα. Μας είχε πάει ο καθηγητής μας στη σχολή του (δίδασκε κι’εκτός Ι.Ε.Κ.). Εκείνη τη χρονιά δε θυμάμαι τι μας δίδασκε.

Μας δίδαξε πάντως SQL. Τότε μπήκα και πρώτη φορά στο chat, στο mirc, αν θυμάμαι καλά ως poiitis (το κράτησα από τότε).

Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος καθώς ήταν κάτι το πρωτόγνωρο κι’ωραίο.

Να μιλάς με άλλα άτομα. Ακόμα μεγαλύτερος έγινε ο ενθουσιασμός όταν άρχισαν να μου μιλάνε αβέρτα τα κορίτσια στο hellas (δεν έμπαινα τότε σε άλλα κανάλια).

Μετά υπήρχε μια παύση ως το Φθινόπωρο του 1999, όταν έκανα την πρακτική μου άσκηση στη δημόσια βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Τότε γράφτηκα στο www.meet-me.gr το σημερινό www.parea.gr. Αργότερα ακολούθησαν κι’άλλα site γνωριμιών. Έκανα και το πρώτο μου email. Αργότερα βάλανε στην βιβλιοθήκη το mirc (στην αρχή δεν επιτρεπόταν). Έτσι μπήκα για τα καλά στο κόλπο. Γνωριμίες υπήρχαν πολλές όπως και μια συνάντηση με κορίτσι, και άλλες απόπειρες συνάντησης που δε κατέληξαν όμως σε συνάντηση.

Γράφτηκα και σ’άλλα site γνωριμιών κι’έκανα κι’άλλα email. Θυμάμαι χαρακτηριστικά 2 email, το maskoforos89@hotmail.com και το maskoforos_ekdikitis@hotmail.com. Το 2000 αγόρασα υπολογιστή αλλά δεν είχα διαδίκτυο.

Έμπαινα με δανεικό username και password ως το 2004 που αγόρασα άλλο υπολογιστή κι’έβαλα adsl. Τις περισσότερες φορές βέβαια πήγαινα στην βιβλιοθήκη καθώς σχολούσα απ’την δουλειά και καθόμουνα ως τ’απόγευμα που έκλεινε (Δευτέρα και Τετάρτη), όπως και το Σάββατο το πρωϊ. Τον Μάϊο του 2009, φέτος δηλαδή, συμπληρώνω 10 χρόνια που μπαίνω στο διαδίκτυο. Έχω δηλαδή μια κάποια εμπειρία για τις γνωριμίες. Έχω μιλήσει με ομοφυλόφιλους και ομοφυλόφιλες, με bisexual, και με transexual.

Είναι καλό όμως ή όχι οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου; Για ν’απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να συγκριθούν οι γνωριμίες αυτές με τις κανονικές γνωριμίες, τις λεγόμενες πρόσωπο με πρόσωπο. Πώς γίνονται οι γνωριμίες, οι ομοιότητες και οι διαφορές.

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ

1.Δε γνωρίζεις αν κάποιο άτομο έχει σχέση
2.Δε γνωρίζεις αν είναι ομοφυλόφιλο/transexual/bisexual
3.Δε γνωρίζεις τον χαρακτήρα,αλλά μετά από καιρό
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ

1.Στην πρώτη δεν έχεις άμεση επικοινωνία,δηλαδή δε βλέπεις τον άλλο αλλά ούτε τον ακούς (εκτός αν έχετε κάμερες και μικρόφωνα), ενώ στη δεύτερη έχεις άμεση επικοινωνία,αφού και τον βλέπεις και τον ακούς
2.Στην πρώτη δε γνωρίζεις αν είναι κορίτσι/γυναίκα ή αγόρι/άντρας ή και ακόμη ομοφυλόφιλος(εκτός αν μιλάτε μέσω κάμερας και με μικρόφωνο), ενώ στην δεύτερη το γνωρίζεις(όταν πας να μιλήσεις για τον ομοφυλόφιλο)

Αν υπάρχει κάποια άλλη παρακαλώ πείτε την. Η δεύτερη δεν είναι τόσο σημαντική, αφού ότι και να ‘ναι, πιο σημαντικό είναι το τι θα πείτε. Δε λέω,είναι και το δεύτερο σημαντικό, καθώς πρέπει μια σχέση, είτε απλή γνωριμία είτε φιλική σχέση ή ερωτική, να στηρίζεται στην ειλικρίνεια κι’όχι στην υποκρισία, αλλά στην άμεση επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο και όχι μέσω μηχανής.

Έτσι η επικοινωνία καταντά μηχανική κι’όχι προσωπική. Ο άνθρωπος από ελεύθερο πρόσωπο που είναι,καταντά δούλος στη μηχανή, γίνεται μηχανοποιημένος, χάνεται η χαρά της άμεσης επικοινωνίας, της έκφρασης προς το άλλο πρόσωπο. Αλλά επειδή όλοι μας μπήκαμε στο λούκι, καλό είναι η επικοινωνία μέσω διαδικτύου να μην καταντήσει εθισμός και η επικοινωνία προσώπου με πρόσωπο μια επικοινωνία λίγης διάρκειας, αλλά το αντίστροφο, κι’αν δε γίνεται να υπάρχει μια ισορρόπηση.

Επομένως η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι εξαρτάται απ’την χρήση. Πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και στις 2 και στην πρώτη να γίνεται με μέτρο.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad