Ιστορικό

Αυτό θέλω να το δω ….στη Θεσσαλονίκη!

Δεν υπάρχει λέμε! Γιατί ρε σεις μόνο στην Αθήνα;

EMPEIRIKOS-01Ενα από τα τολμηρότερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, μεταφέρεται στη σκηνή του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων, για περιορισμένες παραστάσεις

Το μυθιστόρημα «Ο Μέγας Ανατολικός», ένα από τα τολμηρότερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, πραγματεύεται το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου «Μέγας Ανατολικός» από το λιμάνι του Λίβερπουλ μέχρι τη Νέα Υόρκη, το 1867.

Έργο ζωής τού Ανδρέα Εμπειρίκου, γράφτηκε κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και του Ψυχρού πολέμου, και δεν εκδόθηκε παρά μόνο μετά από το θάνατο του ποιητή, ψυχαναλυτή και εισηγητή του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα.

Το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή του ΚΕΤ για πέντε παραστάσεις. Τη σύνθεση των κειμένων έχουν κάνει η Κατερίνα Μαούτσου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Μπάμπης Γαλιάτσου.

Είναι οι ίδιοι που ενσαρκώνουν το ερωτευμένο ζευγάρι που ξεκινά το ταξίδι του με το υπεωκεάνιο «Μέγας Ανατολικός». Εκεί θα συναντήσουν όλους τους ήρωες του μυθιστορήματος, που διαπλέουν τον Ατλαντικό, απολαμβάνοντας τον έρωτα χωρίς όρια και σε όλες τις μορφές του. Ακούγονται οι φωνές των:

Ελένη Βεργέτη, Ακύλλα Καραζήση, Θεανώ Μεταξά, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Έμη Πανουργιά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μαρία Σκουλά, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Χανακούλα.

26 και 28 Μαΐου, 1, 2 και 4 Ιουνίου 2014, Ώρα: 21.30, Γενική είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, φοιτητές, κάρτα ΣΕΗ) : 5 ευρώ.Κρατήσεις: 213.00.40.496. / 69.45.34.84.45. Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad