Ιστορικό

Απαγόρευση χρήσης μάσκας και κουκούλας

Έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, οι τοπικές αρχές της Οκλαχόμα εξετάζουν την απαγόρευση κουκουλοφόρων και μασκοφόρων σε δημόσιους χώρους.maska

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, αν η απαγόρευση εγκριθεί, οι πολίτες δε θα επιτρέπεται να φορούν ρούχα με… κουκούλες, μάσκες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να καλύπτει το πρόσωπο.Η ιδέα του επικεφαλής της επιτροπής δημόσιας ασφάλειας του Οκλαχόμα, Ντον Μπάριγκτον, εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η αντιμετώπιση της εγκληματικής συμπεριφοράς, καθώς με την απαγόρευση της κουκούλας και της μάσκας θα μπορεί να είναι διακριτή η ταυτότητα των πολιτών.
Στόχος των τοπικών αρχών είναι ο περιορισμός κλοπών και εγκλημάτων από κουκουλοφόρους. Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται πως η απαγόρευση δεν θα αφορά μάσκες παιδιών για τους εορτασμούς του Χάλογουιν ή για μάσκες που αφορούν σε ιατρικούς λόγους.
Όποιος παραβιάσει το νόμο εφόσον εγκριθεί, θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο από 50 έως 500 δολάρια, ενώ προβλέπεται και η φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad