Ιστορικό

Απίστευτες απάτες από μεγάλο ΙΕΚ και φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ -Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο

Σε όργιο φοροδιαφυγής και πλουτισμού σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, επιδιδόταν πολύ γνωστός όμιλος Ι.Ι.Ε.Κ., (Ίδιωτικό Ινστιτουτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω απο μία εικοσαετία, στον τομέα της μεταδευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης.

iek-apatiΚατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας εξετάσθηκε ένας μεγάλος όγκος από φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά δεδομένα, ενώ διαπιστώθηκε σωρεία κακουργηματικών παραβάσεων και εντοπίστηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ.
Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά δεκατέσσερα άτομα (από 35 έως 97 ετών), τα οποία σχετίζονται με τον συγκεκριμένο Ομιλο, είτε ως ιδιοκτήτες είτε κατέχοντας άλλες θέσεις. Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε κακουργηματικό βαθμό, καθώς και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad