Ιστορικό

Ανθρώπινη αγάπη

Όπως είπα, η αγάπη είναι μία, η αληθινή αγάπη, η θεϊκή. Η ανθρώπινη αγάπη, δεν είναι αγάπη, γιατί αγαπάμε χωρίς Θεό, ανθρώπινα, κοιτάζοντας το συμφέρον μας.

anthropini_agapiΕννοώ φυσικά, την υλική αγάπη η οποία έχει τέλος και δεν έχει σχέση με τη λέξη ανθρωπιά,που σημαίνει ευσπλαχνία,συμπόνια.

Κοιτώντας το συμφέρον μας αδιαφορώντας για τον άλλο, τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ικανοποιήσουμε τον αχαλίνωτο εγωισμό μας, αποξενώνοντας τ’άλλα δημιουργήματα του Θεού απ’τη ζωή μας, γινόμαστε μοναχικά πλάσματα παρ’όλο που δε το καταλαβαίνουμε, κάνουμε τον άλλο σκεύος ηδονής, τη φύση εργαλείο των ανήθικων επιδιώξεων μας, τον ήλιο καταστροφέα μας.

Αυτή η “αγάπη” κάποτε θα εκπίψει, διότι δεν είναι αγάπη. Και πώς να ναι αγάπη, όταν χρησιμοποιώντας τον άλλο καταστρεφόμαστε κι εμείς; Χρησιμοποιούμε τη φύση και τον ήλιο για να πλουτίσουμε, κι’ενώ πλουτίζουμε χανόμαστε μέσα στα πλούτη μας. Χρησιμοποιούμε τον άλλο για το συμφέρον μας, κι αντί να ενωθούμε πνευματικά για να πορευθούμε μαζί προς την ένωση μας με τον Θεό, γινόμαστε εγωιστές, ναρκισιστές, απομακρύνωντας τον άλλο απ’τη ζωή μας. Καταντάμε μοναχικοί, ζώντας ένα μαρτύριο, ζούμε χωρίς Θεό.

Ν’αγαπάμε τον Θεό, δείχνωντας έμπρακτα την αγάπη μας με το να τηρούμε τις εντολές Του. Και μέσω αυτών, αγαπάμε και τα δημιουργήματα Του.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad