Ιστορικό

Αληθεύει η προφητεία με τον μαρμαρωμένο βασιλιά;

Όταν πρωτοάκουσα την προφητεία με τον μαρμαρωμένο βασιλιά,αμέσως την πίστεψα.Αφού την είπε ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης,ο οποίος βρίσκεται στην Αριζόνα,πάει να πει ότι έτσι είναι, και σε συνδυασμό  με τις προφητείες του οσίου Παϊσίου και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού,έγινε ποιο ισχυρή η πίστη μου γι’αυτό το γεγονός.

marmaromenos-basiliasΚάποιοι δε την πιστεύουν την προφητεία,κάποιοι την πιστεύουν.Σήμερα η πίστη μου έγινε ακόμη πιο ισχυρή,διαβάζοντας 1 χωρίο της Αγίας Γραφής που μπορεί να συνδεθεί με τον θρύλο του μαρμαρωμένου βασιλιά.Το χωρίο είναι το εξής:

“<<Η Ασσυρία(σημερινό ΒΑ Ιράκ) θα πέσει και θα καταστραφεί από ξίφος,που δε θα είναι ανθρώπινο.Θα τραπεί σε φυγή από αυτό το ξίφος και οι άνθρωποι της θα υποδουλωθούν. Από το φόβο τους θα εγκαταλείψουν το οχυρό της, και οι αρχηγοί της αποθαρρυμένοι θα εγκαταλείψουν τη σημαία τους>>.Αυτά τα λέει ο Κύριος, που η λυχνία του φέγγει στη Σιών, το θυσιαστήριο του καίει στην Ιερουσαλήμ. Τότε ένας βασιλιάς θα βασιλέψει με δικαιοσύνη και οι άρχοντες του θα κυβερνούν μ’ευθύτητα. Καθένας τους θα είναι σκέπη προστατευτική από τον άνεμο, σαν καταφύγιο στην καταιγίδα, σαν ρυάκια σε ξερότοπο, σαν σκιά μεγάλου βράχου σε διψασμένη γη. Τότε τα μάτια των Βλεπόντων δε θα ναι πια κλειστά και τ’αυτιά των προφητών θα ‘ναι ορθάνοιχτα. Η καρδιά των αστόχαστων σοφία θα γνωρίσει κι’ όσοι μπερδεύουν σκόπιμα τα λόγια τους θα μιλούν καθαρά. Δε θα ονομάζουν πια ευγενή τον ανόητο, ούτε αξιοσέβαστο τον απατεώνα”(Ησ.,κεφ.31 στ.8,9,κεφ.32 στ.1-5).

Τι λέει η προφητεία για τον μαρμαρωμένο βασιλιά;Ότι θα αναστηθεί,θα πολεμήσει μαζί με τους Ρώσους τους Τούρκους και όταν πάρουμε την Πόλη,θα είναι αυτός κυβερνήτης.

Τι λένε οι προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού;

“Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο.Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι”
“Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος με τ’αρνί”
“Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάνουν αδελφό”

Κάποιοι επίσης λένε για την αναλαμπή της ορθοδοξίας μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο:

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/03/blog-post_9618.html
http://anargyros61.blogspot.com/2013/02/blog-post_7262.html
http://afypnisiellinwn.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html

Αν θεωρήσουμε αληθινά αυτά που γράφουν στα 3 τελευταία blog τότε σε συνδυασμό με τις προφητείες του αγίου Κοσμά, το συγκεκριμένο παραπάνω χωρίο της Αγίας Γραφής, μπορεί να αναφέρεται στον μαρμαρωμένο βασιλιά. Αναφέρεται όμως; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad