Ιστορικό

Αδελφική αγάπη

Αυτή η μορφή αγάπης είναι προθάλαμος για τις άλλες μορφές αγάπης, αλλά όχι πάντα.

aderfiki-agapiΜόνο στην περίπτωση που τίκτονται δίδυμα, τρίδυμα, τετράδυμα, πεντάδυμα, εξάδυμα, επτάδυμα, οκτάδυμα κι εννιάδυμα (πάνω από εννιάδυμα δεν έχουν τιχθεί ως τώρα).

Κι’αυτό γιατί αν ένα βρέφος τιχθεί π.χ. στις 1 Ιανουαρίου,το άλλο θα τιχθεί μετά από 9 μήνες και πάνω. Στο διάστημα αυτό δε θα ‘χει αδελφό ή για να δείξει την αδελφική αγάπη αλλά θα την δείχνει στους γονείς, στις γιαγιάδες, στους παππούδες ή σε άλλους αλλά φυσικά με τον τρόπο του, αφού δεν έχει ανεπτυγμένα τα συναισθήματα του.

Την αγάπη αυτή πρώτα την διδάσκουν οι γονείς στα παιδιά τους με το να τα λένε ότι ο αδελφός ή τους είναι απ’το ίδιο αίμα μ’αυτά και το κυριότερο ότι είναι πνευματικά αδέλφια πρωτίστως και μετά σωματικά κι’ ότι αν μαλώσουν είναι σαν να κάνουν κακό στον ίδιο τους τον εαυτό αφού ο δεσμός τους είναι εκτός από σωματικός και πνευματικός.

Έτσι σπείροντας στο παιδί την πνευματική και σωματική συγγένεια, το παιδί θα βγάλει πνευματικούς καρπούς με το ν’αγαπάει τον την κατά σάρκα αδελφό ή του σαν τον ίδιο τον εαυτό του, γιατί αν δεν αγαπάει τότε θα διασπαστεί η πνευματική συγγένεια με αποτέλεσμα το παιδί να βγάλει πικρούς καρπούς με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο Θεός μαζί μας

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad