Ιστορικό

Ένας Θεός ή πολλοί;

Ο Θεός είναι ένας ή υπάρχουν πολλοί Θεοί; Αν υπάρχουν πολλοί Θεοί, θα πρέπει να συγκριθούν μεταξύ τους.

enas-poloiΑν ο ένας είναι πιο δυνατός απ’τον άλλο, τότε εκείνος είναι Θεός. Αν είναι πιο λίγο δυνατός, τότε ο άλλος είναι Θεός.Αν όμως έχουν την ίδια δύναμη, ή την ίδια σοφία, αγαθότητα κ.λ.π.;

Τότε θα συγκριθούν με την πανταχού παρουσία. Δε μπορεί να υπάρχουν πολλοί Θεοί και να υπάρχουν παντού όλοι, γιατί αφού ο ένας έχει πανταχού παρουσία, τότε πώς θα χωρέσει ο άλλος; Είναι λογικά αδύνατο. Θα πει όμως κάποιος, αφού ο Θεός μπορεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα,να υπάρχει π.χ. ο Αλλάχ, ο Βούδας, ο Χριστός, ο Κρίσνα και όλοι αυτοί να έχουν όλες τις ιδιότητες, ενέργειες, φύση και ουσία που έχουν οι Θεοί και να ενεργούν ανάλογα σε ποιον πιστεύει ο καθένας και τον κόσμο να τον δημιούργησαν όλοι μαζί.

Από πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι λογική άποψη. Στέκει όμως; Ας το δούμε. Οι ινδουιστές π.χ. που πιστεύουν στον Κρίσνα και σε άλλες θεότητες, πιστεύουν στην μετενσάρκωση και στις προηγούμενες ζωές. Δηλαδή, πριν πάρουν την σημερινή μορφή, ήταν κάποιο ζώο και κάθε φορά που πέθαιναν, πήγαινε το σώμα τους σε άλλο ζώο ή σε άνθρωπο κι’αυτό θα γίνεται μέχρι να φτάσουν στην νιρβάνα, δηλαδή να γίνουν τέλοιοι, ν’απελευθερωθεί το σώμα τους από την σκλαβιά και να σωθούν.

Οι μωαμεθανοί πιστεύουν ότι ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης απεσταλμένος του Θεού(Αλλάχ) κι’επίσης πιστεύουν ότι ο παράδεισος θα έχει γυναίκες απολάύσεις, τροφή και πρέπει να πολεμήσουν τους άπιστους.Σκοτώνοντας τους αυτόματα πάνε στον παράδεισο αφού κάνουν ιερή πράξη(αφού σκοτώνονται κι’αυτοί, αυτοκτονώντας).

Οι βουδιστές πιστεύουν κι’αυτοί στην μετενσάρκωση, αλλά δε πιστεύουν στην ψυχή, ότι υπάρχει ψυχή,άρα δε πιστεύουν στον παράδεισο και στην κόλαση. Οι χριστιανοί πιστεύουν στον παράδεισο και στην κόλαση, αλλά όχι όπως οι μωαμαθανοί,αλλά ότι υπάρχει εκεί απέραντη χαρά και λύπη αντίστοιχα, πιστεύουν στην αθανασία ψυχής και δε πιστεύουν στην μετενσάρκωση. Πεθαίνουν 4 άνθρωποι. Ένας ινδουιστής, ένας μωαμεθανός, ένας βουδιστής κι’ένας χριστιανός.

Αν υπάρχουν 4 Θεοί(Κρίσνα,Αλλάχ,Βούδας,Χριστός), τότε ο ινδουιστής θα μετενσαρκωθεί ή θα φτάσει στην νιρβάνα, ο μωαμεθανός θα πάει στον παράδεισο με ωραίες ελκυστικές γυναίκες και πολλά φαγητά ή στην κόλαση θα βράζει στα καζάνια,ο βουδιστής θα μετενσαρκωθεί μέχρι να φτάσει στην ανυπαρξία και ο χριστιανός θα γευτεί τον παράδεισο ή την κόλαση πνευματικά, ανάλογα με τις πράξεις του. Η πιο «ωραία» θρησκεία,ακούγεται ο βουδισμός αφού στο τέλος θα φτάσουμε στην ανυπαρξία.

Αλλά κι’ο μουσουλμανισμός, αφού αν σκοτώσεις άπιστο σε ιερό πόλεμο, πας στον παράδεισο. Τότε είναι άδικο για τους χριστιανούς και τους ινδουιστές ν’αγωνίζονται σ’όλη τους τη ζωή για να πετύχουν το καλύτερο, από τη στιγμή που αν γίνουν βουδιστές φτάνουν στην ανυπαρξία και αν γίνουν μουσουλμάνοι με έναν τουλάχιστο φόνο σε ιερό πόλεμο, πάνε στον παράδεισο. Κι’ο Θεός είναι δίκαιος. Επομένως δε μπορεί να υπάρχουν πολλοί Θεοί, αλλά ένας. Ή θα είναι ο Κρίσνα,ή ο Αλλάχ,ή ο Βούδας, ή ο Χριστός ή κάποιος άλλος.

Συμπέρασμα: Ο Θεός είναι ένας. Μπορεί όμως ο Θεός να είναι 3 πρόσωπα; Όπως αποδείξαμε πριν, δε γίνεται να υπάρχουν πολλοί Θεοί, αλλά μόνο ένας Θεός. Αν είναι 3 πρόσωπα διαιρεμένα κι’όχι ενωμένα, τότε δε θα ήταν παντού, αλλά μέχρι σ’ένα σημείο στο χώρο. Αυτό όμως αποκλείεται αφού αποδείχτηκε ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών.

Επομένως μπορεί ο Θεός να είναι 3 πρόσωπα αδιαίρετα κι’ενωμένα αλλά ΕΝΑΣ Θεός. Είναι όμως έτσι ή μήπως είναι ένα πρόσωπο ή δύο ή περισσότερα από 3; Αν ο Θεός ήταν ένα πρόσωπο, τότε πριν δημιουργήσει τον αόρατο κι’ορατό κόσμο, τότε θ’αγαπούσε ΜΟΝΟ τον εαυτό του. Αυτό όμως είναι εγωισμός,ναρκισισμός κι’όχι κοινωνία αγάπης.Αποδείχτηκε όμως ότι ο Θεός είναι αγάπη. Άρα ο Θεός έχει πάνω από ένα πρόσωπο.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad