Ιστορικό

Φθηνότερο φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά από τον Απρίλιο

Σημαντική ελάφρυνση στο πορτοφόλι τους θα δουν οι καταναλωτές μετά τη συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για τη μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΌμως η μείωση δεν θα είναι της τάξης του… 15%, όσο αυτή, δηλαδή, που συμφώνησαν οι δύο εταιρείες, αλλά της τάξης του 10% με 12% καθώς η ΔΕΠΑ δεν εισάγει αέριο μόνο από τη ρωσική εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια σημαντική έκπτωση που τοποθετεί την Ελλάδα στον μέσο όρο της ηπειρωτικής Ε.Ε. ενώ σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιμή είναι από τις χαμηλότερες σε σχέση με γειτονικές χώρες με την Ελλάδα όσον αφορά σε μακροχρόνια συμβόλαια με την Gazprom.

Όσο για το πως θα «εισπραχθεί» η διαφορά καθώς συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου 2013, αυτό δεν θα γίνει σε μετρητά αλλά υπό τη μορφή εκτπώσεων.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις θα γίνουν ορατές στους λογαριασμούς από τον Απρίλιο καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα σύμβαση θα υπογραφεί στα μέσα Μαρτίου και αφού πρώτα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad