Ιστορικό

Μηταφίδης: “Ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου”

Δήλωση του Υποψήφιου Δήμαρχου, Τ. Μηταφίδη, με αφορμή τη συνέντευξη Μπουτάρη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Στο κυνήγι εξαρτημένων και ο Γιάννης Μπουτάρης!

MITAFIDISEKLOGIKIΟ ακόμη δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Τελευταίο κρούσμα η σκέψη που κατέθεσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» να αναθέσει σε ηλικιωμένους -μέλη των ΚΑΠΗ- καθήκοντα αστυνόμευσης των πάρκων και δίωξης των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Μπουτάρη: «Η σκέψη μας είναι να αξιοποιήσουμε για τη φύλαξη (σ.σ.: των πάρκων) εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ. Δύο δύο ή τρεις τρείς θα περπατούν και θα λένε στους ναρκομανείς «μαζέψτε τα και φύγετε αλλιώς παίρνω την αστυνομία τώρα». Βέβαια, οι εθελοντές πρέπει να είναι ενεργητικά άτομα. Δεν θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά δυστυχώς η πολύ αυξημένη παραβατικότητα μας αναγκάζει»(!)

Η πρότασή του δεν ξεπερνά μόνο τα όρια της γελοιότητας, αλλά περιέχει και επικίνδυνα υπονοούμενα. Τι σημαίνει «ενεργητικά άτομα», άραγε; Μα ακριβώς αυτά λένε και κάνουν και οι χρυσαυγίτες στις περιοχές που ελέγχουν με την ανοχή ή και τη συνεργασία κρατικών οργάνων.

Ο “αντισυμβατικός” δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αντί να διαθέσει τις λίγες έστω δυνάμεις του Δήμου στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αντί να απαιτεί από την αστυνομία τη σύλληψη των εμπόρων και από την κυβέρνηση την απόδοση στα κέντρα απεξάρτησης των κονδυλίων που κόπηκαν για να φοροαπαλλάσσονται οι επιχειρηματίες φίλοι της, είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μιλά έτσι για τα θύματα των ουσιών. Όσο πειθήνιος «διεκπεραιωτής» της κυβερνητικής πολιτικής κι αν δηλώνει πως είναι ένας δήμαρχος, ενώ κατηγορεί εμάς ότι «θέλουμε το δήμο εργαλείο αντίστασης» στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας, όσο κι αν δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει τα εξαρτημένα άτομα, δεν μπορεί να σχεδιάζει τόσο επικίνδυνες «λύσεις».

Η Θεσσαλονίκη, κ. Μπουτάρη, έχει ανάγκη από κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή και όχι από κηρύγματα «κοινωνικού αυτοματισμού» και αυτοδικίας σε βάρος των εξαρτημένων.

Στις 18 Μαΐου οι Θεσσαλονικείς μπορούν και πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για μια ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad