Ιστορικό

Μασονισμός 3ο μέρος

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ
α.Το πιστεύω της
Πιστεύουν σ’έναν θεό, τον λεγόμενο Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.), ο οποίος είναι ο θεός ήλιος. Δεν είναι αφηρημένη έννοια λοιπόν, κάτι που το λένε και οι ίδιοι.

MASONIA-3Δέχονται έναν θεό μέσα απ’όλες τις θρησκείες, ως αδιερεύνητη και αυταπόδεικτη αλήθεια, γιατί θεωρούν ότι ο θεός και η αλήθεια του δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο γνωστικών αναζητήσεων.

Απ’την άλλη όμως λένε ότι πιστεύουν σ’έναν απρόσωπο θεό, τη φύση. Επίσης πιστεύουν ότι όλες οι θρησκείες κατέχουν μέρος της αλήθειας και ακόμη πιστεύουν ότι τα πάντα είναι θεός (πανθεϊσμός).

Όλα είναι ένα και το ένα αυτό βρίσκεται ολόκληρο μέσα σ’όλα τα πράγματα. Αυτό το ένα είναι η αρχική αιτία των πάντων και είναι αιώνια και η αμέτρητη ουσία της εκδηλώνεται στον κόσμο με διάφορες πνευματικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχει αντίθεση και δυαδισμός μεταξύ ηθικού και φυσικού κόσμου (άρα ότι «φυσικό» είναι και ηθικό). Το κακό δεν υπάρχει μέσα στον κόσμο αλλά μόνο στα διεστραμμένα μυαλά και ψυχές των ανθρώπων.

Η φύση και οι νόμοι της είναι εκπόρευση της μιας και ενιαίας ουσίας, μ’αποτέλεσμα να προστατεύουν τη φύση και να την λατρεύουν και να τη σέβονται (όπως θα δούμε παρακάτω αυτό δεν ισχύει). Η ψυχή του ανθρώπου τελειοποιείται με την ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων και δυνάμεων οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται πλήρης εναρμονισμένοι με τους φυσικούς νόμους. Το σώμα είναι πολύτιμο γιατί εξυπηρετεί την ψυχή και της δίνει την δυνατότητα ν’αποκτήσει τη γνώση της φύσης για να οδηγηθεί στην τελειότητα.

Τα πάντα ζουν, τίποτα δε δημιουργείται και δεν καταστρέφεται. Ο θάνατος είναι μια απ’τις πολλαπλές εκδηλώσεις της ζωής. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αθανασίας, αλλά για να το αποκτήσει θα πρέπει να κάνει καλή χρήση όλων των ιδιοτήτων που βρίσκονται μέσα του. Ανακατεύουν δηλαδή δοξασίες απ’όλες τις θρησκείες, μ’αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλές παραθρησκευτικές ομάδες που διδάσκουν ινδουϊσμό, βουδισμό, χριστιανισμό, σιντοϊσμό κ.α. μ’αποτέλεσμα να παραπλανάται ο κόσμος.

Όλες οι ηθικές διδασκαλίες όλων των θρησκειών αλλά και των φιλοσόφων, καταλήγουν στην ίδια κατεύθυνση την οποία μόνο μέσω της μασονίας μπορεί κάποιος να οδηγηθεί εκεί. Έχουν αναγάγει τον άνθρωπο στη θέση του Θεού, αφού πιστεύουν ότι ο ίδιος είναι θεός και μόνο μέσα από την μασονία μπορεί να γίνει θεός.

Στην ουσία η μασονία διδάσκει ότι ο άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί στην αυτοσωτηρία κι’αυτοθέωση μέσα από κάποιες τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται σε ομάδες της νέας εποχής, οι οποίες ονομάζονται παραθρησκευτικές και οι οποίες θ’αναφερθούν ονομαστικά σε άλλο κεφάλαιο κι’αναλυτικά στην ενότητα «παραθρησκευτικές ομάδες». Πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής και στον ερχομό του «μεσσία» της νέας εποχής, ο οποίος υπάρχει και θα εμφανιστεί κάποια στιγμή καθισμένος στον θρόνο του, στο ναό του Σολομόντα ο οποίος θα χτιστεί στη θέση που βρίσκεται τώρα το τέμενος του Ομάρ.

Η τεκτονική κοσμοθεωρία ως ολοκληρωμένη διδασκαλία δημοσιεύθηκε στο Δουβλίνο το 1783 με τον τίτλο «Απολογία της Εταιρίας των Ελευθεροκτόνων». Στο κείμενο αυτό αναφέρεται ότι η μασωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τα ελευσίνια μυστήρια. Επίσης όλη η κοσμοθεωρία του μασωνισμού, δίνεται συνοπτικά και στο τεκτονικό δελτίο «Πυθαγόρας»(Τόμος 13ος,τεύχος 52-53,σελίδα 332). Παρακάτω δείτε κάποια video για την μασωνία και τον τεκτονισμό:

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad