Ιστορικό

Μασονισμός 1ο μέρος

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Τι είναι ο μασονισμός ή αλλιώς μασονία; Πώς επιδρά στην κοινωνία; Τι επιδιώκει; Με τι μέσα προσπαθεί να επιβληθεί στους ανθρώπους; Τι έχει κάνει ως τώρα; Θα πραγματοποιηθούν οι σκοποί του;

MASONIA-1Όλ’αυτά κι’άλλα πολλά θα ειπωθούν παρακάτω με αποδείξεις. Μπορεί ο καθένας να τις αντικρούσει κι’αν αποδειχτεί ότι ισχύει κάτι διαφορετικό, τότε θ’αλλάξω τα κείμενα. Δεν κατηγορώ και δεν κρίνω κανέναν. Απλώς λέω τα πράγματα έτσι όπως έχουν χωρίς φόβο και πάθος και με οδηγό την αλήθεια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η ιστορία του μασονισμού ή μασονίας (κατ’άλλους γράφεται μασσωνία), που μπορεί να πάρει και άλλες ονομασίες (ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ / ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ), αρχίζει τον μεσαίωνα, στα επαγγελματικά σωματεία των οικοδόμων τα οποία σ’όλες τις χώρες της Ευρώπης απολάμβαναν πολλά προνόμια και γι’αυτό ονομάστηκαν «ελεύθεροι οικοδόμοι» ή «ελεύθεροι τέκτονες».

Απο ‘δω πήρε και μια απ’τις ονομασίες του ο μασονισμός. Τα επαγγελματικά σωματεία εκτός απ’τις γνώσεις τους πάνω σε κατασκευές ναών, κυρίως γοτθικού ρυθμού, διατηρούσαν και κάποιες παραδόσεις οι οποίες πάρθηκαν απ’την «Παλαιά Γραφή», από πιστούς οικοδόμους. Τα μέλη των σωματείων αυτών συννενοούνταν μεταξύ τους με διάφορα μυστικά σύμβολα και ορκίζονταν να μην αποκαλύψουν τίποτα.

Με τον καιρό διείσδυσαν στα σωματεία κι’ άτομα που δεν ήταν οικοδόμοι, μ’αποτέλεσμα να εισχωρήσουν στα σωματεία πνευματιστικές και αποκρυφιστικές οργανώσεις, οι οποίες ζητούσαν προστασία από άτομα που τους καταδίωκαν. Τέτοιες οργανώσεις ήταν οι Ναΐτες Ιππότες και οι Ροδόσταυροι. Έτσι δημιουργήθηκαν οι στοές και το 1717 4 στοές ενώθηκαν και δημιουργήθηκε η «Μεγάλη Στοά».

Οι μασόνοι ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε ως αντίδραση στον σκοταδισμό του μεσαίωνα και των θρησκευτικών συγκρούσεων μεταξύ προτεσταντών και ρωμαιοκαθολικών.Η ένωση αυτή των στοών και η εξέλιξη της σε πνευματική οργάνωση έγινε στις 24 Ιουνίου 1717,εορτή του αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.Η ολοκλήρωση του μασονισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα,υλοποιήθηκε το 1723 με την δημιουργία των συνταγμάτων του πάστορα James Anderson με βάση τα οποία «αποβλέπει στη δημιουργία ενός συνδέσμου μεταξύ ανδρών αγαθών και πιστών,ανθρώπων τίμιων και αγνών» και οι οποίοι θ’ασχολούνται μόνο μ’αυτόν τον σύνδεσμο.

Αν θέλουμε όμως να βρούμε την απαρχή του μασονισμού, αυτή δεν είναι άλλο απ’την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κι’αυτό γιατί η νέα εποχή που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας,δεν είναι νέα αλλά παλιά και θα εξηγήσω το γιατί παρακάτω. Αυτή την στιγμή ο μασωνισμός έχει εξαπλωθεί σ’όλο τον κόσμο με διάφορες παραθρησκευτικές ομάδες και οργανώσεις. Τι σχέση έχουν οι Ναΐτες Ιππότες και οι Ροδόσταυροι με την μασονία; Οι Ναΐτες Ιππότες ήτανε τάγμα από τα πολλά την εποχή του μεσαίωνα που ήθελαν να βρούνε τον «κρυμμένο θυσαυρό» και το Άγιο δισκοπότηρο που έκρυβε ο ναός του Σολομόντα στα ερείπια του.

Πίστευαν ότι βρίσκοντας τον «θησαυρό» και το Άγιο δισκοπότηρο θα έβρισκαν την αρχαία μυστική γνώση περί Θεού και θ’αποκτούσαν δύναμη. Έτσι ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον της Ιερουσαλήμ για να την κατακτήσουν με το πρόσχημα ν’απελευθερώσουν τον λαό αλλά ο σκοπός τους δεν ήταν αυτός (οι λεγόμενες σταυροφορίες των φράγκων απ’το 1204 και μετά. Είχαν σκοπό να καταλάβουν την Ιερουσαλήμ και Κωνσταντινούπολη αλλά τους πρόλαβαν οι Μουσουλμάνοι το 1453). Αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων.

Δε ξέρουμε αν βρήκαν κάτι. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν κάτι και το κρατάνε μυστικό και το ξέρουν μόνο όσοι είναι σε υψηλές θέσεις στην μασωνία, δηλαδή λίγοι. Μετά την νίκη τους επέστρεψαν με λάφυρα στην Ευρώπη (π.χ. η κεφαλή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται στην Γαλλία, η Ιερά Συνδώνη που βρίσκεται στο Τορίνο, τα καρφιά και το στεφάνι του Ιησού) και όσοι προσχωρούσαν στο τάγμα, έδιναν όλη την  περιουσία τους στο τάγμα και ζούσαν λητά. Επειδή όμως εισχώρησαν και άτομα με διαφορετικές δοξασίες σε σχέση με τον γνήσιο χριστιανισμό, η πίστη τους νοθεύτηκε. Εισχώρησαν στο τάγμα δοξασίες που είχαν σχέση με χριστιανισμό, αποκρυφισμό, μαγεία, σολομωνική κ.α.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι διαχειριστές του τάγματος πλούτισαν και έγιναν πλέον τραπεζίτες, έχοντας όλο το χρυσάφι του κόσμου. Δανειοδότησαν βασιλιάδες και κυβερνήτες κρατών μ’αποτέλεσμα να τους έχουν υποχείριο τους (βλέπε π.χ. Ελλάδα). Έτσι φτάσαμε στον σημερινό μασωνισμό και τον έλεγχο του πλούτου από τους λίγους (τραπεζίτες και μεγιστάνες των Μ.Μ.Ε.). Οι Ροδόσταυροι ήτανε τάγμα που ήθελαν να βοηθήσουν στην πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων με βάση την διδασκαλία της Καμπάλα.

Περισσότερα στοιχεία για την δράση των Ναΐτών Ιπποτών και των Ροδόσταυρων μπορείτε ν’αντλείσετε απ’το βιβλίο «ΤΟ ΓΑΡ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ» του κ.Ιωάννη Παλαιτσάκη σελίδες 436-449.Άλλα τάγματα που έχουν σχέση με τη μασωνία είναι το «τάγμα ΟΤΟ» ή «Αδελφότητα του κρόνου», το «τάγμα των ροδόσταυρων» ή «Κρίστιαν Ροσενκρόϊτζ», το «τάγμα ράγμακρίσνα», το «τάγμα της νεκροκεφαλής και των οστών», το «τάγμα της χρυσής αυγής», το «τάγμα του κρίνου και του αετού».

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad