Ιστορικό

Κακόβουλο λογισμικό χτυπάει iOS συσκευές με jailbreak

Συχνά ακούγεται πόσο ασφαλές είναι το iOS σαν λογισμικό κάτι το οποίο και ισχύει.iphone5ComparisonΠολλές φορές όμως δεν είναι θέμα της ίδια της πλατφόρμας, όσο του ίδιου του χρήστη για το πόσο ασφαλές είναι ένα λογισμικό.

Για την παραπάνω δήλωση το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί το γεγονός αν έχετε κάνει

jailbreak της συσκευή σας με αποτέλεσμα να έχετε root πρόσβαση τόσο στο iPhone ή στο iPad σας και να κάνετε «βόλτα» έκτος του κάστρου ασφαλείας που έχει δημιουργήσει για εσάς η Apple.

Πάντα έχετε τον κίνδυνο να εγκαταστήσετε κάποιο αρχείο που δεν θα είναι ασφαλές και ακόμη χειρότερα θα λειτουργεί χωρίς εσείς να έχετε καταλάβει τίποτα.

Ένα νέο λοιπόν malware με την ονομασία Unflod εμφανίστηκε και έχει ως στόχο της jailbreak συσκευές. Για την ακρίβεια είναι ένα αρχείο με την ονομασία Unflod.dylib. Η χρήση του εντοπίζεται στο γεγονός πως υποκλέπτει το Apple ID σας και τον κωδικό σας και τον στέλνει κάπου στην Κίνα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το malware αυτό αρχικά φαίνεται να εντοπίζετε σε σπασμένα repos, σπασμένα tweaks που μπορείτε να βρείτε άπειρα στο Cydia και πολλοί τα προτιμούν ενισχύοντας την πειρατεία ακόμη και εκεί.

Πώς μπορείτε να δείτε αν έχετε προσβληθεί από το malware;

O καλύτερος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας το iFile να πάτε στην διαδρομή /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/. Αν δείτε εκεί το αρχείο με το όνομα Unflod.dylib, τότε η συσκευή σας έχει προσβληθεί δυστυχώς.

Πώς μπορείτε να το αφαιρέστε από την συσκευή σας

Ο γρήγορος τρόπος είναι να αφαιρέσετε το αρχείο Unflod από το /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/Unflod.dylib το πρόβλημα όμως είναι πως αφαιρώντας αυτή τη δυναμική βιβλιοθήκη δεν είναι σίγουρο πως θα σταματήσετε την εισβολή μιας και κανείς δεν γνωρίζει ποια άλλα αρχεία τον εν λόγω malware προσβάλει.

Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι είναι να κάνετε restore την συσκευή σας μέσω iTunes κάτι που όμως αυτόματα θα σημαίνει πως θα χάσετε και το jailbreak σας.

 

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad