Ιστορικό

Ιουδαϊσμός – 6ο μέρος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Αφού έγινε η αναλυτική παρουσίαση του Ιουδαϊσμού,ήρθε η στιγμή να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

ioudaismos-6Και για να γίνει αυτό,θα πρέπει η θρησκεία τους κι’ο θεός τους να συμφωνούν με το συμπέρασμα Θεού και με το συμπέρασμα θρησκείας. Για να είναι αληθινός Θεός ο θεός των Ιουδαίων, θα πρέπει:

1.Να είναι ένας με πάνω από 1 πρόσωπο ενωμένα κι’αδιαίρετα μεταξύ τους

2.Να μην έχει υλικές αισθήσεις (Πείνα, δίψα, πόνο, κρύο, ζέστη)

3.Να αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο από την αρχή που τον δημιούργησε

4.Η ουσία του να είναι το ανεξερεύνητο κι’απύθμενο βάθος του μη προσιτό στο ανθρώπινο μυαλό

5.Να μην είναι επινόηση του ανθρώπου αλλά ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού

6.Να μην ταυτίζεται με τον άνθρωπο

7.Να έχει 23 ιδιότητες τις οποίες μόνο ο Θεός τις έχει και κανένα δημιούργημα Του δεν μπορεί να έχει έστω και μία ιδιότητα Του    χωρίς τη βοήθεια Του και οι οποίες είναι οι:άναρχος, ατελεύτητος,παντοδύναμος / παντοκράτορας κύριος, πανάγαθος, παντογνώστης, πάνσοφος, πανοικτίρμων, πρόσωπο, προσωπικό ον, δημιουργός, κυβερνήτης, ελεγκτής, άπειρος, πνεύμα, απόλυτα ελεύθερος, ζωοδότης, αθάνατος, άγιος, τέλειος, αναμάρτητος, δίκαιος, αόρατος, αδημιούργητος

8.Να έχει 6 ενέργειες που μπορεί κάποιες απ’αυτές να έχει ο άνθρωπος με τη βοήθεια Του και οι οποίες είναι οι:θαύματα,εκπλήρωση προσευχών, οικονομία,οράματα, επέμβαση στον κόσμο (χωρίς να θίγει την ελευθερία κανενός)  και παρουσία.

Τι πιστεύουν οι Ιουδαίοι;

1.Σε 1 Θεό με πάνω από 1 πρόσωπα:”Η αναπνοή του πατέρα,το πνεύμα του Θεού θα έλθει μαζί με τα 6 πνεύματα που στην πραγματικότητα είναι ένα, σαν τα έξι σκαλοπάτια του ενός θρόνου του Σολομόντα. Έτσι εξηγούνται τα επτά πνεύματα του θρόνου, που ανέφεραν οι αρχαίοι προφήτες. Πρόκειται για τις επτά αποχρώσεις του φωτός,τις επτά νότες της μουσικής,τις επτά αναπνοές που σχηματίζουν τη μία αναπνοή του πνεύματος” (Το βιβλίο της Λαμπρότητας του ELIPHAS LEVI εκδόσεις Ιάμβλιχος 1993,σελ.36)

2.Δεν έχει υλικές αισθήσεις (Πείνα, δίψα, πόνο, κρύο, ζέστη) αφού είναι Πνεύμα:”Ο Θεός είναι Πνεύμα”(ε.α. σελ.199)

3.Αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο όχι από την αρχή της δημιουργίας του:”Και αφού ο πατέρας μας Αβραάμ αντιλήφθηκε και κατανόησε και κατέβασε και χάραξε όλα αυτά, ο Ύψιστος Κύριος αποκαλύφθηκε…”(Η βίβλος της δημιουργίας Σεφέρ Γετζιρά εκδόσεις Ιάμβλιχος 1990,κεφ. VI,4 σελ.43)

4.Πιστεύουν στο συγκεκριμένο:”Όλα όσα είναι ο Θεός, δεν έχουν δοθεί στον άνθρωπο για να τα κατανοήσει” (Το βιβλίο της Λαμπρότητας του ELIPHAS LEVI εκδόσεις Ιάμβλιχος 1993, σελ.198).

5.Δεν είναι επινόηση του ανθρώπου αλλά ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού:”Με αυτά τα είκοσι δύο γράμματα Εκείνος μορφοποίησε, ζύγισε και συνέθεσε κάθε δημιουργημένο πράγμα, καθώς και την εμφάνιση πάντων όσων πρόκειται να υπάρξουν”(Η βίβλος της δημιουργίας Σεφέρ Γετζιρά εκδόσεις Ιάμβλιχος 1990,κεφ. ΙΙ,2 σελ.30)

6.Ταυτίζεται με τον άνθρωπο:”Ποιος όμως,μπορεί να δεσμευτεί με όρκο,εάν όχι ο ανθρώπινος Θεός;”(Το βιβλίο της Λαμπρότητας του ELIPHAS LEVI εκδόσεις Ιάμβλιχος 1993,σελ.34)

7.Δεν είναι άναρχος, ατελεύτητος και αδημιούργητος:”Ας μην ξεχνάμε,ωστόσο,ότι ένας πλήρως ορισμένος Θεός είναι ένας πεπερασμένος Θεός” (ε.α. σελ.198), είναι παντοδύναμος, παντογνώστης, πάνσοφος, πανοικτίρμων, πανταχού παρών: “Ο Θεός βρίσκεται μέσα σε όλα και εν τούτοις είναι ξέχωρος από αυτά και ανώτερος από τα πάντα” (ε.α. σελ.198), πρόσωπο: “Πιστεύω στο άγνωστο,προσωποποιημένο από το Θεό (ε.α. σελ.197,216), άπειρος: “Οι Καββαλιστές θεωρούν το Θεό ότι είναι μια νοήμων, γεμάτη αγάπη, ζώσα απειροσύνη” (ε.α. σελ.198),πνεύμα: “Ο Θεός είναι πνεύμα” (ε.α. σελ.199), δημιουργός (Γεν.κεφ.1), ενώ για τις υπόλοιπες ιδιότητες δεν αναφέρεται κάτι

8.Δεν αναφέρεται κάτι στα βιβλία τους

Βλέπουμε λοιπόν ότι σε κάποια από τα 8 δε πιστεύουν, άρα δε πιστεύουν στον αληθινό Θεό, αλλά σε ψεύτικο ή να το πούμε πιο σωστά,πιστεύουν λάθος για τον 1 Θεό. Για να είναι αληθινή η θρησκεία τους θα πρέπει:

1.Να μην είναι ειδωλολατρική

2.Να είναι επεκτάσιμη

3.Να διδάσκει την μετάθάνατον ζωή,τον παράδεισο και την κόλαση σε πνευματική κατάσταση

Τι είναι και τι πρεσβεύει η θρησκεία τους;

1.Δεν είναι ειδωλολατρική,αφού πιστεύουν σε κοσμικό βασιλιά

2.Είναι επεκτάσιμη και επεκτείνεται στον μασωνισμό

3.Διδάσκει τον παράδεισο και την κόλαση,αλλά σε κοσμική κατάσταση

Βλέπουμε λοιπόν ότι διαφωνεί με το 3ο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Δε πιστεύουν στον αληθινό Θεό και η θρησκεία τους δεν είναι αληθινή

.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φτάσαμε στο τέλος της αναλυτικής παρουσίασης του ιουδαϊσμού. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αποδείξαμε από την παράδοση τους, ότι η συγκεκριμένη θρησκεία δεν πρεσβεύει την αλήθεια και ο θεός που πιστεύουν δεν είναι ο αληθινός Θεός. Ελπίζω να έγινα κατανοητός σε όσα έγραψα. Αν τυχόν είχα παραλήψεις ή λάθη, παρακαλώ επισημάνετε τα,έτσι ώστε να διορθώσω το κείμενο. Ευχαριστώ

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad