Ιστορικό

Γεννώ και τίκτω: δύο έννοιες διαφορετικές

Λέει μια φράση ότι «από μικρό κι’από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό και θα σας εξηγήσω γιατί.

geno-tiktoΠάντως να πω ότι από μικροί ζούμε σ’ένα ψέμα. Όταν ήμουν μικρός λοιπόν, γιόρταζα τα γενέθλια, νομίζοντας ότι τα γενέθλια ήτανε η μέρα που βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας.

Γενέθλια όμως σημαίνουν η επέτειος της γέννησης και γέννηση / γέννα ο ερχομός στη ζωή ενός νέου οργανισμού και η διαδικασία με την οποία έρχεται στη ζωή ένας νέος οργανισμός (η γονιμοποίηση δηλαδή), ενώ γεννώ σημαίνει φέρνω στον κόσμο (γονιμοποιώ) έναν νέο οργανισμό.

Αυτό το έμαθα τελευταία, όταν ένας φίλος μου, μου είπε ότι ο άνδρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει. Ο άνδρας φέρνει στον κόσμο έναν άνθρωπο, δηλαδή το σπέρμα του ανδρός γονιμοποιείται με το ωάριο της γυναίκας και όχι το ωάριο της γυναίκας με το σπέρμα του ανδρός.

Η γυναίκα απλώς κυοφορεί και τίκτει / αποβάλλει το έμβρυο. Γέννηση επομένως ή αλλιώς γονιμοποίηση και σύλληψη έχουμε την στιγμή που το σπερματοζωάριο ενώνεται με το ωάριο και γονιμοποιούνται. Τότε έρχεται στον κόσμο μια νέα ζωή, κι’όχι όταν βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας. Μ’αυτό το σκεπτικό που είναι πέρα για πέρα σωστό, καταλήγουμε σε μια σειρά λαθών τα οποία είναι και πρέπει να διορθωθούν ως εξής:

1)Η ημέρα που βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας, είναι η ημέρα των ετεχθείων και όχι της γέννησης
2)Τα γενέθλια πρέπει να λέγονται ετέχθεια ή να μεταφερθούν την ημέρα της γονιμοποίησης η οποία είναι άγνωστη
3)Τα Χριστούγεννα πρέπει να λέγονται Χριστούτεκτα ή κάπως παρόμοια
4)Παρομοίως και το γενέθλιον της Παναγίας όπως και του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου πρέπει να λέγεται ετέχθειο
5)Το «Χριστός γεννάται σήμερον» πρέπει να διορθωθεί με το «Χριστός τίχθεται σήμερον»
6)Τα Χριστούγεννα πρέπει να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου
7)Σε κάθε δημόσιο έγγραφο και στα προγράμματα διάφορων οργανισμών, πρέπει η ημερομηνία,ο τόπος και η χρονολογία γέννησης να γίνει ημερομηνία / τόπος / χρονολογία ετέχθησης

Πολύ σωστά λέγεται το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής και της Παλαιάς Διαθήκης «Γένεσις» αφού γεννήθηκε ο κόσμος με τον λόγο του Θεού «γεννηθήτω».

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad