Ιστορικό

Αυτό είναι ΧΟΝΤΡΟ ΘΕΜΑ: ξεφνικά παραιτήθηκαν υποδιευθυντής και ΕΠΤΑ(!!!) επόπτες που ελέγχουν τη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ και τις OFFSHORE!!!

Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού, μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα.

OFFSOREΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr την Παρασκευή παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη, ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση – ουσιαστικά μεθοδευμένη απομάκρυνση- του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore. Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο.

Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad