Ιστορικό

ATM!!!

Η εντολή που έχει δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας προς τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών, χαρακτηρίζοντας το επόμενο 20ήμερο εξαιρετικά κρίσιμο για τη διατήρηση της ηρεμίας και προπάντος της ψυχραιμίας στην αγορά είναι «Κρατήστε τα ΑΤΜ γεμάτα»!!!

atmΕμπειρα τραπεζικά στελέχη επιμένουν ότι «πρόκειται για μια μάλλον εύκολη αποστολή» και εξηγούν την αιτία: «Τα λεφτά που απαιτούνται για να είναι πάντα γεμάτη μια αυτόματη μηχανή ανάληψης μετρητών είναι λίγα. Το όφελος όμως που εισπράττουμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι πολλαπλάσιο. Κι αυτό γιατί κρατάμε τον κόσμο ήσυχο». Η εμπειρία που υπάρχει από την ανάλυοη συγκυρία του 2012, είναι εξαιρετικά διδακτική.

Τότε, η «μάχη» κερδίθηκε γιατί δεν προέκυψε ποτέ κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να προκληθεί πανικός. Ακόμα και στα γκισέ που η ρευστότητα που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη, τότε, το πρόβλημα είχε αντιμετωπισθεί. «Οταν, πάντως, κανείς πάει στο ΑΤΜ και βρίσκει τα λεφτά του, τότε δεν κάνει το βήμα να μπει στο κατάστημα και να μπει στο γκισέ, γιατί είναι ήσυχος» επισημαίνεται αρμοδίως. Προς το παρόν, πάντως, όπως και το 2012, έτσι και τώρα, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στις συναλλαγές με το κοινό.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad