Ιστορικό

Θα επαληθευτούν οι προφητείες για την Πόλη και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας;

Όταν έγινα συνειδητό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναπόφευκτο ήταν να ασχοληθώ με τις προφητείες και με τα έσχατα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ότι ασχολήθηκα πιο πριν.Για την ακρίβεια,1 χρόνο πριν,Ιούλιος του 1999,διάβασα 1η φορά για τις προφητείες του Νοστράδαμου για τα έσχατα σ’ένα περιοδικό.Θυμάμαι ότι ήμουνα στο Ε.Α.Κ. με 3 ακόμα παιδιά και τρέχαμε στον διάδρομο. Εγώ είχα πάρει μαζί μου το συγκεκριμένο βιβλίο και το διάβαζα,πριν ακόμη βγουν αληθινές οι προφητείες του Νοστράδαμου(ήταν για τον ίδιο μήνα και χρόνο).Και όπως ήταν φυσικό,δε βγήκαν για τον λόγο ότι ήταν ψευδοπροφήτης.Από το 2000 όμως κι’έπειτα,σιγά σιγά άρχισα ν’ ασχολούμαι και με το θέμα των προφητειών από γέροντες και άγιους της Εκκλησίας. Έτσι, ό,τι έλεγαν οι γέροντες της Ορθοδοξίας και οι άγιοι, τα πίστευα όλα ακράδαντα, μέχρι και προχτές, Σάββατο 15 Ιουλίου 2017…

Πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθώ για τις προφητείες που αναφέρει ο όσιος Παΐσιος αλλά και άλλοι άγιοι για το ότι θα πάρουμε την Πόλη. Τι λένε οι συγκεκριμένες προφητείες;

Ότι αφού γίνει πολιτειακή ανωμαλία,θα τραβηχτεί πίσω το κεφάλαιο,το διεθνές,το εβραϊκό και τότε θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι.Τότε θα πτωχύνει η Ελλάδα,ο κόσμος θα πεινάσει.Τότε θα γίνει η πρόκληση και θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι.Τότε θα επέμβει η Ρωσία,θα νικήσουν και θα θελήσουν να κρατήσουν δικά τους την Πόλη και τα στενά(Ιωσήφ Βατοπεδινός).Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν αλλά δε θα πάθουμε κάτι. Οι Ρώσοι θα διαλύσουν τους Τούρκους, θα μας δώσουν την Πόλη, θα προχωρήσουν μέχρι τα Ιεροσόλυμα και κει θα καταστραφούν. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δε θα υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ άνθρωπος άπιστος.Σε άλλη προφητεία λέει ότι την πόλη θα μας την δώσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι(Όσιος Παΐσιος).Επίσης κι’ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλάει για γενικό πόλεμο και ότι μετά τον πόλεμο θα τρώμε μ’ασημένια κουτάλια και θα ζει ο λύκος με τ’αρνί.

Πριν κανα 3μηνο μου ‘πεσε στην αντίληψη ένα βιβλίο με τίτλο: “Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ:ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ”, του Βασίλειου Ταμιωλάκη. Αφού το παρήγγειλα και το πήρα στα χέρια μου άρχιζα να το διαβάζω. Διαβάζοντας το, συμπέρανα τα εξής:

1)Ο Αντίχριστος θα ξεκινήσει με πόλεμο κατά του βασιλέα της Αιγύπτου, μετά θα καταλάβει τη Λιβύη και θα μεταβεί στο Ισραήλ(Ιερωνύμου, Εις τον Δανιήλ,713,714 και 721)
2)Ο Αντίχριστος θα αναδειχτεί βασιλιάς από τα φύλα των Εδώμ,Μωάβ και Αμμών και θα επικρατήσει στη μάχη εναντίον των τριών βασιλέων(Ιππολύτου,Περί Χριστού και Αντιχρίστου,LI,σελ.215 και Εις τον Δανιήλ, Δ’ LIV, σελ.107)
3)Οι 3 βασιλείς θα εναντιωθούν στον αντίχριστο και θα πολεμήσουν εναντίον του(Ισχυρή Πατερική Συμφωνία,σελ.391) αλλά θα ηττηθούν(Ιωάννου Χρυσοστόμου,Εις τον Δανιήλ,Ζ’ Ε.Π.Ε. 8,σελ.634 και Επιφανίου Σαλαμίνος, Αμφιβαλλόμενα, Μαρτυρίαι,97,ΒΕΠΕΣ 77, σελ.267)
4)Οι 3 βασιλείς θα είναι των Λιβύων,των Αιγυπτίων και των Αιθιόπων,σύμφωνα με τον άγιο Ιππόλυτο,τον Ιερώνυμο και τον Θεοδώρητο Κύρου,βασιζόμενοι στο Δαν.11,43 “Και κυριεύσει εν τοις αποκρύφοις του χρυσού και του αργύρου και εν πάσιν επιθυμητοίς Αιγύπτου και Λιβύων και Αιθιόπων εν τοις οχυρώμασιν αυτών”.
5)Θα ξεκινήσουν πόλεμοι στις αρχές ωδίνων που θα είναι η αρχή του τέλους και θα ξεκινήσουν πριν την έλευση του αντίχριστου
6)Στην εποχή του αντίχριστου,έθνη θα εξεγερθούν εναντίον του,αλλά και εναντίον άλλων εθνών. Βιβλική βάση γι’αυτά είναι το Μθ. 24,6-7,Δαν. 7,24,Απ.6,3-4. Κορύφωση αυτών των πολέμων θα είναι ο Αρμαγεδών(Απ.16,12-16).Ο αντίχριστος θα ηττηθεί και αμέσως μετά θα ρθει η Δευτέρα Παρουσία(Δαν.7,Ησ. 26,10 και Β’Θεσ.2,8)

Δηλαδή συνοπτικά:

Θα ξεκινήσουν πόλεμοι πριν την έλευση του αντίχριστου.
Οι 3 βασιλείς θα πολεμήσουν εναντίον του αντίχριστου,θα ηττηθούν και ο αντίχριστος θα μεταβεί στο Ισραήλ,οπότε θα ανακυρρηχτεί βασιλιάς.Μετά έθνη θα εξεγερθούν εναντίον άλλων εθνών και εναντίον του αντίχριστου(εκτός των 3 βασιλέων) με κορύφωση των Αρμαγεδώνα και την ήττα του αντιχρίστου. Και το ερώτημα είναι: Μπορεί να “στριμωχτεί” σ’όλο αυτό το σκηνικό,ο πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας, η επέλαση της Ρωσίας ως την Ιερουσαλήμ,η συντριβή της Ρωσίας,η πίστη στην ορθοδοξία όλων των ανθρώπων(αναλαμπή της ορθοδοξίας);Και πόσο θα κρατήσει η αναλαμπή της ορθοδοξίας;Μήπως η επέλαση των Ρώσων,ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος,είναι ο αρμαγεδών;Αλλά στον αρμαγεδώνα,ο αντίχριστος θα ηττηθεί,ενώ στον άλλο πόλεμο,θα ηττηθούν οι Ρώσοι.

Αν υποθέσουμε ότι η επέλαση των Ρώσων θα γίνει πριν την ανακήρυξη του αντίχριστου ως βασιλιά και όταν ητττηθούν στα Ιεροσόλυμα,ο αντίχριστος θα ανακηρυχτεί βασιλιάς, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο πόλεμος είναι αυτός που αναφέρουν οι Πατέρες της Εκκλησίας.Αλλά στην Πατερική Συμφωνία, οι 3 βασιλείς θα ναι των Λιβύων,των Αιγυπτίων και των Αιθίοπων. Επομένως αυτό το σενάριο απορρίπτεται.
Αν υποθέσουμε ότι η επέλαση των Ρώσων γίνει μετά την ανακήρυξη του αντίχριστου ως βασιλιά,τότε η επέλαση τους και ο Γ’Παγκόσμιος Πόλεμος,τοποθετούνται προς το τέλος της βασιλείας του αντίχριστου,όταν θα ηττηθεί. Κι’αυτό το σενάριο απορρίπτεται, γιατί οι Ρώσοι θα ηττηθούν κι’ ο αντίχριστος θα νικήσει.
Η αναλαμπή της ορθοδοξίας μπορεί να γίνει πριν την ανακήρυξη του αντίχριστου ως βασιλιά,γιατί μετά θα ακολουθήσουν διωγμοί και στο τέλος ήττα του αντίχριστου και αμέσως μετά η δευτέρα παρουσία.Βέβαια,μπορεί να τοποθετηθεί στα πρώτα 3,5 χρόνια της βασιλείας του,γιατί τότε θα είναι καλός.Αλλά πριν απ’αυτό θα υπάρξει αποστασία.Άρα απορρίπτεται και η αναλαμπή της ορθοδοξίας και το ότι θα πιστέψουν όλοι.
Αν τοποθετήσουμε την επέλαση των Ρώσων στην εποχή του αντίχριστου,έχει μια βάση.Οι Ρώσοι επιτίθονται εναντίον άλλων εθνών(Τούρκοι,Εβραίοι),μας δίνουν την Πόλη και συντρίβονται στην Ιερουσαλήμ.Ο Αρμαγεδών είναι ο Γ’Παγκόσμιος Πόλεμος.
Κάποια όμως στοιχεία από τις προφητείες δε κολλάνε.
Το 1ο στοιχείο είναι ότι ο όσιος Παΐσιος την μια λέει ότι την πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι και την άλλη οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.Τελικά ποιοι θα μας την δώσουν; Το 2ο στοιχείο είναι ότι η προφητεία του άγιου Κοσμά λέει ότι μετά τον γενικό πόλεμο θα τρώμε μ’ασημένια κουτάλια.Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού μετά θα ‘ρθει η Δευτέρα παρουσία.Όπως δεν ισχύει ότι θα ζει ο λύκος με τ’αρνί για τον ίδιο λόγο.Επίσης αν υποθέσουμε ότι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θ’αναστηθεί και θα πολεμήσει εναντίον των Τούρκων και θα γίνει βασιλιάς της Πόλης,θα ναι για λίγο,γιατί μετά την συντριβή των Ρώσων,βασιλιάς όλης της οικουμένης θα ‘ναι ο αντίχριστος.Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα ηττηθεί.Επομένως με βάση αυτή την λογική δεν ευσταθεί η προφητεία για τον μαρμαρωμένο βασιλιά.Εκτός αν τον χρίσει βασιλιά της Πόλης ο αντίχριστος,αλλά αυτό πρέπει να γίνει μόλις οι Ρώσοι νικήσουν τους Τούρκους και πριν την επέλαση προς την Ιερουσαλήμ.Άρα δεν ευσταθεί κι’αυτό,γιατί πώς θα τον χρίσει ο αντίχριστος βασιλιά,αφού ο μόνος βασιλιάς θα ναι αυτός.Και αν υποθέσουμε τον χρίζει βασιλιά,τότε θα ναι ακόλουθος του αντίχριστου,επομένως δε θα χει κάποιο νόημα το πάρσιμο της Πόλης,γιατί ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δε θα ναι χριστιανός.Αλλά και δε θα υπάρχει αναλαμπή της ορθοδοξίας.Αν υποθέσουμε ότι βασιλιά τον χρίζουν αυτοί που θα μας δώσουν την Πόλη(Ρώσοι ή Άγγλοι και Αμερικάνοι),θα ναι όπως είπαμε για λίγο διάστημα,μέχρι την συντριβή των Ρώσων.Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να επαληθευτεί,χωρίς την αναλαμπή της ορθοδοξίας,αλλά όπως είπαμε για λίγο και μόνο η προφητεία που έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με το πάρσιμο της Πόλης.Αλλά επειδή θα ‘ναι για λίγο διάστημα απορρίπτεται.
Το τελευταίο σενάριο λέει ότι ο πόλεμος αυτός ανήκει στο παραπάνω 5ο συμπέρασμα.Ένας από τους πολέμους που θα ξεκινήσουν πριν την έλευση του αντίχριστου θα ναι κι’αυτός.Αυτός όμως ο πόλεμος αναφέρεται ως Γ’Παγκόσμιος.’Ομως ο Γ’Παγκόσμιος(αρμαγεδών),θα γίνει στο τέλος της βασιλείας του αντίχριστου.Επομένως απορρίπτεται και το τελευταίο σενάριο.

Με βάση τα παραπάνω,δεν ευσταθούν όλες οι παραπάνω προφητείες.
Περιμένω με χαρά κάθε αντίλογο.

Share Button

2 Responses to Θα επαληθευτούν οι προφητείες για την Πόλη και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας;

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad