Ιστορικό

Φιλική αγάπη

Αυτό το είδος της αγάπης προέρχεται απ’την θεϊκή αγάπη, αλλά είναι κατώτερο της θεϊκής, γιατί αυτή η αγάπη είναι ΜΟΝΟ μεταξύ φίλων.

filarakiaΑγαπά κάποιος τον φίλο του και μόνον και κανέναν άλλο.  Τους άλλους τους μισεί, τους θεωρεί εχθρούς.  Για να ναι σωστή αυτή η αγάπη, πρέπει να υπάρχει η θεϊκή αγάπη. Γιατί, αν υπάρχει η θεϊκή αγάπη, τότε υπάρχουν κι’όλες οι άλλες.

Θα μιλήσω εδώ για την φιλική αγάπη που προέρχεται απ’την θεϊκή. Αγαπάς τον φίλο σου με τα ελαττώματα του. Τον αγαπάς γιατί αν τον μισείς, τότε γίνεσαι εγωιστής, κλείνεσαι στον εαυτό σου, γιατί με τον αγαπάς αποκτάς χαρά, ευτυχία, αποκτάς μια σχέση μαζί του που είναι σφιχτά δεμένη. Υπάρχουν δεσμοί συμπόνιας, αλληλοβοήθειας, αλληλοστήριξης, αλληλοκατανόησης. Λέει ο ένας στον άλλο τα προβλήματα και υπάρχει ακρόαση και στήριξη βοηθώντας στη λύση του προβλήματος.

Αυτή είναι γνήσια φιλία που δε κάνεις τον άλλο “φίλο” για ν’ αποκομίσεις εγωιστικά κέρδη,αλλά αλλήλων κέρδη. Δεν τον κάνεις “φίλο” επειδή έχει λεφτά, επειδή έχει ένα όνομα στην κοινωνία, επειδή ικανοποιεί τις εγωιστικές σου επιθυμίες. Τον κάνεις φίλο γιατί θέλεις μαζί του να πορευτείς στον ουρανό, μέσω του σταυρού και της αγάπης. Της αληθινής αγάπης.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad