Ιστορικό

Τσιπ και 666

Στην εποχή των παππούδων μου και των γονέων μου,για να μην προχωρήσω πιο πίσω,τα πράγματα ήταν απλά.

tsip-666Ζούσαν στα χωριά ή σε κωμοπόλεις (π.χ. η Βέροια δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη όσο σήμερα), είχανε 1 σπιτάκι που χωρούσανε να κοιμηθούνε 10 άτομα (γονείς, παιδιά, παππούδες κ.λ.π.), 1 χωράφι ή αμπέλι, ζώα, λίγα χρήματα ίσα-ίσα για να ζήσουν (με δυσκολία είναι η αλήθεια) και όμως ΖΟΥΣΑΝΕ.

Ζούσανε, γιατί είχανε καλή καρδιά, απλότητα και αυτάρκεια. 3 στοιχεία που τους βοήθησαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τότε ζωής. Ούτε αυτοκίνητα είχανε (χρησιμοποιούσαν άλογα, γαϊδούρια ή στην καλύτερη περίπτωση κάρρα), ούτε απαιτήσεις, ούτε πλούσιο σπιτικό.

Δεν είχανε περιουσία και δε φοβόνταν μη τους κλέψουν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κλέφτες, γιατί υπήρχε η αλληλοβοήθεια. Νοιάζονταν οι άνθρωποι για τον αδελφό. Έτσι τα καλοκαίρια κοιμόνταν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες χωρίς να υπάρχει αίσθημα φόβου.

Τηλέφωνο δεν υπήρχε, ή αν υπήρχε ήταν 1 μόνο σε κάθε σπίτι και ήταν με καντράν. Τηλεόραση; Πού τέτοια πολυτέλεια. Ναι, εκείνη την εποχή, η τηλεόραση,ήταν πολυτέλεια. Ήταν μόνο για τους αριστοκράτες. Η είδηση μαθαίνονταν ή από στόμα σε στόμα, ή από εφημερίδες, ή από το ραδιόφωνο.

Τα χρόνια όμως περάσανε. Η τεχνολογία εξελίχθηκε, βγήκαν τηλεοράσεις στην αρχή και ύστερα ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο. Απο κει που η είδηση μαθαίνονταν από στόμα σε στόμα, απο κει που δεν υπήρχε τηλέφωνο και διαδίκτυο, ξαφνικά με 1 άλμα η τεχνολογία αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα.

Οι άνθρωποι για να αναζητήσουν καλύτερη “τύχη” μετακόμισαν στην πρωτεύουσα αλλά και στις κωμοπόλεις.Σιγά σιγά ο πληθυσμός αύξανε με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν οι κωμοπόλεις αλλά και η πρωτεύουσα.Αναπτύχθηκε η βιομηχανία(ας όψεται η βιομηχανική επανάσταση το 1917) με αποτέλεσμα σιγά σιγά οι αγροτικές περιοχές να μειώνονται. Όχι ότι δεν υπήρχαν αγρότες εκείνη την εποχή, αλλά σταδιακά άρχισαν να μειώνονται.

Στα χωριά υπήρχε 1 σχολείο (κι’αν υπήρχε) το οποίο στις ορεινές περιοχές για κάποιο διάστημα την χειμερινή περίοδο δε λειτουργούσε.Όλα τα παιδιά πήγαιναν εκεί συνήθως περπατώντας χιλιόμετρα(π.χ. στο Φοινίκι υπήρχε μόνο 1 δημοτικό,για το γυμνάσιο και το λύκειο τα παιδιά περπατούσαν χιλιόμετρα).Από νοσοκομεία;αφήστε το καλύτερα.Αν υπήρχε κάποιο κέντρο υγείας καλώς.Αλλιώς έρχονταν ο γιατρός στο σπίτι ή και ακόμα,οι γιαγιάδες μας ξέρανε κάποια γιατροσόφια από την πείρα τους.

Τώρα,έχουμε νοσοκομεία, δόξα το Θεό, πολλά σχολεία,τηλεοράσεις, υπολογιστές, διαδίκτυο, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, dvd. Αλλά χάσαμε την αγάπη και την απλότητα που είχαμε τότε. Κλειστήκαμε στον εαυτό μας, γίναμε εγωϊστές, μ’αποτέλεσμα, σε συνάρτηση με την τεχνολογία αλλά και την πολιτική κάποιων ανθρώπων, να υπάρχουν καταστάσεις που εκείνη την εποχή ήταν άγνωστες. Και μιλώ για κλοπές, βιασμούς και άλλες. Έτσι,φτάσαμε στην σημερινή εποχή της ανασφάλειας.

Μια ανασφάλεια που έχει σκοπό να τσιπαριστούμε. Πώς; Αφού μας πλάσσαραν τις κάρτες για πιο ευκολία (πλαστικό χρήμα),θα μας πουν μετά μέσω των Μ.Μ.Ε. ότι οι κάρτες χάνονται,άρα θα πρέπει να εμφυτευθεί 1 chip στο δεξί χέρι ή το μέτωπο για να είμαστε 100% ασφαλείς. Το chip αυτό όμως εκτός του ότι θίγει την ελευθερία του προσώπου,αφού θα μας ελέγχουν ότι και να κάνουμε,θα περιέχει και το όνομα του αντιχρίστου,το οποίο θα σχηματίζει τον αριθμό 666. Ήδη προπαγανδίζεται μέσω της εμφύτευσης στα κατοικίδια και στη συνέχεια σε ορισμένους ανθρώπους με το λεγόμενο VeriChip.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad