Ιστορικό

Τι θέλει η αλεπού στο … μοναστήρι;

Αλεπού στο παζάρι ή αλεπού σε μοναστήρι;

alepouΝαι αλεπού κυκλοφορεί στη μονή Γηρομερίου Φιλιατών, ανάμεσα στα πόδια μοναχών και προσκυνητών!
Εξοικειώθηκε με την ηρεμία του περιβάλλοντος και σχεδόν καθημερινά εμφανίζεται ως επισκέπτρια στο μοναστήρι. Της δίνουν τροφή, κάνει παιχνιδίσματα και μετά αποχωρεί…
Πάντως είναι από τα περίεργα μέχρις αποδείξεως κάτι διαφορετικού γιατί έως τώρα ξέραμε για σκύλους και γάτες να είναι κοντά σε άνθρωπο αλλά να είναι και αλεπούδες;
Τι λένε μελέτες και έρευνες;
Να σημειωθεί ότι σε μελέτες τους ερευνητές εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο όντως οι αλεπούδες είχαν εξημερωθεί πλήρως κατά το παρελθόν, ενώ εκτιμούν ότι η σχέση ανθρώπων-αλεπούδων θα πρέπει να ήταν βραχύχρονη.
Με το πέρασμα του χρόνου, οι άνθρωποι στράφηκαν στους σκύλους, που διαπίστωσαν ότι έκαναν καλύτερη παρέα σε σχέση με τις αλεπούδες. Ήταν άλλωστε πιο υπάκουοι.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αλεπούδες μπορούν να τεθούν υπό τον ανθρώπινο έλεγχο, όμως η όλη διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, πράγμα που πιθανώς εξηγεί γιατί τελικά οι σκύλοι απέκτησαν τον επίζηλο τίτλο του «καλύτερου φίλου» του ανθρώπου, τον οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα.
Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad