Ιστορικό

“Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλεργικοί με την Μακεδονία και τη Θράκη”

Έντονες αντιδράσεις γεννά η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει και πάλι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης-το ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιφερειακό Υπουργείο στην χώρα- όταν κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. YMATΟι φωνές διαμαρτυρίας είναι πολλές και ήδη εκφράζονται δημόσια. Πρώτος έβγαλε ανακοίνωση ο πρώην ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:  “Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανακοίνωσε ότι η δική του Κυβέρνηση θα έχει μόνο 10 Υπουργούς. Παραβλέπω την βεβαιότητά του ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός μας “η αλαζονεία είναι γέννημα της ασέβειας”. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα είναι αν στο “κυβερνητικό” του έργο συμπεριλαμβάνεται και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ή σκοπεύει να το “αναβαθμίσει”, όπως συνέβη το 2009, υποβαθμίζοντας το εκ νέου σε Γενική Γραμματεία και αφαιρώντας του όλες τις αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες που του δόθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2012 ή, ακόμα χειρότερα, να το καταργήσει.

Υπενθυμίζω στον κ. Τσίπρα ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια το ΥΜΑΘ λειτουργεί αποκεντρωτικά ως “εργαλείο” για την ανάπτυξη της ακριτικής Ελλάδας, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας στη Μακεδονία και τη Θράκη φωνή και ρόλο στις πολιτικές και οικονομικές διεργασίες. Αντιλαμβάνομαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν… αλλεργία με τους όρους “Μακεδονία” και “Θράκη”. Πρέπει όμως να αντιληφθούν, τώρα που βιάζονται να ράψουν υπουργικά κουστούμια, πως δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι να καταργήσεις Υπουργεία που με ελάχιστο προσωπικό και πενιχρό προϋπολογισμό μόνο προσφέρουν στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, επιτελώντας παράλληλα και εθνικούς σκοπούς. Εύχομαι την επομένη των εκλογών να μην χρειαστεί να επικαλεστώ την παραπάνω δήλωση”

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad