Ιστορικό

Πρότυπα

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να μοιάσουμε σε κάποιον.

protypaΚάποιον που τον έχουμε πρότυπο και μερικές φορές τον λατρεύουμε σαν θεό. Ειδικά στην σημερινή εποχή της τηλεκρατίας και του ευδαιμονισμού, του καταναλωτισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξουδετέρωσης), προβάλουν το πρότυπο του καλοπερασάκια, με τα πολλά λεφτά και τα ωραία αυτοκίνητα, που έχουν και κάποιες καλλονές, λες και πέρνωντας αυτοκίνητο θα έρθουν και οι συγκεκριμένες μαζί σου, και δημιουργεί έτσι στο μυαλό των θυληκών υπάρξεων το σκεπτικό “να βρω έναν πλούσιο ή κάποιον που έχει αυτοκίνητο για να πηγαίνουμε όπου θέλω (και όχι θέλουμε) και να καλοπερνάω”

.Και πώς θα γίνει αυτό, δηλαδή να αποκτήσει κάποιος πολλά λεφτά και δη εύκολα; Με τα τηλεσκουπίδια φυσικά (Big Brother, Bar, Fame Story κ.α.), και τα τυχερά παιχνίδια (αν και οι περισσότεροι χάνουν). Στην σημερινή εποχή έχουν πλέον ξεφτίσει τα πρότυπα των αγίων μας και ο κόσμος λατρεύει “ψεύτικα” πρότυπα, πρότυπα που κάποτε θα χαθούν σε μια στιγμή και θα ‘ρθουν άλλα (και φροντίζουν τα ΜΜΕ γι’αυτό).

Πρότυπο μου είναι να μοιάσω στον Μαραντόνα λέει ο ένας, πρότυπο μου ο Τζόρνταν λέει ο άλλος, πρότυπο μου ο Ρουβάς λέει η άλλη κ.ο.κ. Και μπλεκόμαστε σ’έναν λαβύρινθο που δε βγάζει πουθενά, γιατί θέλουμε να μοιάσουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν ξεπεράσει τον χρόνο. Αντίθετα, οι άγιοι, έχουν ξεπεράσει τον χρόνο, γιατί έχουν ενωθεί με τον Θεό, ο οποίος είναι άχρονος, γίνανε κι’αυτοί άχρονοι.

Άντε και έμοιασες στον Τζόρνταν. Έγινες πρωταθλητής. Κατέκτησες τα πάντα. Φήμη, δόξα, λεφτά. Μετά όμως; Κάποτε θα χαθούν. Κι’αυτό που θα μείνει θα ‘ναι η ψυχή, η οποία θα έχει πεθάνει αρκετές φορές. Αυτά θέλει η σημερινή εποχή. Δεν την νοιάζει η ψυχή, αλλά η ύλη. Θέλει πρότυπα τέτοιων ανθρώπων, καλοπερασάκηδων, πλούσιων, του εύκολου χρήματος και του ανθρώπου που αγοράζει και πουλάει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σώμα, ψυχή, ελπίδες, αγάπη.

Δε θέλει να χουμε πρότυπα αγίων, που αγωνίστηκαν ενάντια στον εαυτό τους, στον κακό εαυτό τους και ξεπέρασαν τα πάθη τους, φτάνοντας στην αιώνια ένωση με τον Θεό. Θέλει να ‘μαστε προσκολλημένοι στα κοσμικά, αδιαφορώντας για τα ουράνια. Κι’όλ’αυτά προωθούνται από τα ΜΜΕ που είναι κατευθυνόμενα από κάποιους που θέλουν να φέρουν τον αντίχριστο.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad