Ιστορικό

«Πράσινο φως» από το Δήμο Θεσσαλονίκης, για παραχώρηση κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

«Ανάσα» στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αναμένεται να δώσει η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση κτιρίου, κατάλληλου να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Prasino_fosΣε συνάντηση που είχαν χθες ο Πρύτανης καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, επιβεβαιώθηκε η διάθεση του δήμου να παραχωρήσει κτίριο κοντά στο Πανεπιστήμιο, με παράλληλα ανταποδοτικά οφέλη για το δήμο.

Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, τεχνικά κλιμάκια από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης θα επισκεφτούν συγκεκριμένο κτίριο, προκειμένου να εξετάσουν την καταλληλότητά του να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρείας συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, όπως για παράδειγμα η πρακτική άσκηση φοιτητών από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η κατάρτιση προγραμμάτων διά βίου μάθησης, αλλά και νέες δράσεις μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad