Ιστορικό

Παραδείγματα προς αποφυγήν

Γειά σας κι’από μένα. Όπως καταλάβατε πρώτο θέμα της στήλης είναι τα παραδείγματα προς αποφυγή.

apofyghΚαθημερινά, ο άνθρωπος κάνει διάφορες πράξεις που τον χαρακτηρίζουν είτε φανερά είτε κρυφά. Άλλος κάνει ελεημοσύνες, άλλος φονεύει, άλλος κλέβει, άλλος πορνεύει, άλλος ψεύδεται, άλλος βιάζει, άλλος υπερηφανεύεται, άλλος καταστρέφει τη φύση, άλλος βρίζει, άλλος αγαπάει και ούτω κάθ’εξής.

Ανάλογα με τις φανερές πράξεις του κρίνεται κι’απ’τον κόσμο, απ’τον οποίο αποτελείται η κοινωνία. Αν κάνει άνομες πράξεις, όπως φόνο, ληστεία, βία θα κατηγορηθεί, θα πάει στο δικαστήριο και θα τιμωρηθεί ανάλογα με την πράξη που έκανε και με την μετάνοια που θα δείξει.

Αν κάνει έννομες πράξεις, που όμως ντροπιάζουν τον ίδιο και την κοινωνία γενικότερα, όπως το να γελάει χωρίς λόγο, να λέει βλακείες, να φτερνίζεται μπροστά στον άλλο χωρίς να βάλει τίποτα μπροστά και άλλες πολλές, θα σχηματιστεί μια εικόνα γι’ αυτόν, πάρα πολύ άσχημη.

Δε θα μπορεί να βγαίνει έξω, γιατί θα τον δείχνουν με το δάχτυλο και θα απομακρύνονται απ’ αυτόν σαν ο διάολος απ’το λιβάνι. Αν πάλι κάνει έννομες πράξεις που ναι μεν ο πολύς κόσμος τις βλέπει φυσιολογικές, όπως υπερηφάνεια, πορνεία, μεγαλαυχία, κατάκριση κ.α. αλλά δεν είναι σωστές κοινωνικά και ηθικά, θα εξυψωθεί, θα λατρευτεί, θα ερωτευθεί, θα αγαπηθεί απ’τον κόσμο. Αν τώρα κάνει έννομες κι’άννομες πράξεις που μόνο ο ίδιος κι’ο Θεός τις γνωρίζουν, θα κριθεί μόνο απ’τον Θεό όταν θα αποχωρήσει απ’αυτόν τον κόσμο για τον άλλο, και οριστικά όταν θα έρθει ο Χριστός την δευτέρα παρουσία στη γη.

Για να γίνω ουσιαστικότερος, θα αναφέρω τι πρέπει να αποφεύγουμε απ’ αυτά που βλέπουμε κι’ακούμε είτε απ’τα Μ.Μ.Ε. είτε απ’τον συνάνθρωπο μας. Τα παραδείματα που πρέπει ν’αποφεύγουμε είναι η κενοδοξία, η διασημότητα, η φιλοχρηματία, η υπερηφάνεια, η πορνεία, η μεγαλαυχία, ο εγωϊσμός, η φιλαρέσκεια, τα ναρκωτικά, που συναντάμε σε διάφορα πρόσωπα των Μ.Μ.Ε.Είναι κρίμα που πολλοί άνθρωποι, κυρίως νεαρά κορίτσια,θαυμάζουν,έχουν πρότυπο και ερωτεύονται τραγουδιστές/ριες.

Γιατί οι πράξεις αυτές καταστρέφουν την ψυχή, όχι μόνο των ίδιων αλλά κι’αυτών που θέλουν να μοιάσουν σ’αυτούς.Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, θα ήθελα να πω εδώ, ότι δεν κρίνω τους ανθρώπους,αλλά τις πράξεις τους οι οποίες είναι αμαρτωλές. Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα κριθούν απ’τον Θεό. Γιατί, πού ξέρω εγώ ότι δε μετανοιώνουν γι’αυτά που κάνουν; Πάντως κι’αν δε μετανοιώνουν,ποιος είμαι εγώ που θα τους κρίνω;Μήπως είμαι ανώτερος απ’αυτούς;Όχι!Ένα τίποτα είμαι μπροστά τους!Το επαναλαμβάνω λοιπόν:
Δεν κρίνω τους ανθρώπους,αλλά τις αμαρτωλές πράξεις τους που δεν πρέπει να τις έχουμε σαν
πρότυπο,αλλά να αποφεύγουμε να τις τηρούμε,σαν ο διάολος το λιβάνι.Την επόμενη φορά θα αναφερθώ αναλυτικότερα.Ως τότε,προσέξτε τις πράξεις σας.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad