Ιστορικό

Μύλος με την αργία του Αγίου Πνεύματος

Η ψήφιση του Ν.3996/2011 ανέτρεψε τα ισχύοντα, αλλά έγινε αντιληπτή μόλις φέτος! Ο νόμος αυτός κατήργησε το προνόμιο του Νομάρχη να καθορίζει με δική του απόφαση, ως αργία κάποια εορτή του χρόνου. Έτσι, μη υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ορθώς ενημέρωσε τα μέλη του ότι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος δεν είναι πλέον αργία.

ΑΡΓΙΑ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣΠαρά την έλλειψη αιτιολογικής βάσης όμως, πολλοί εμπορικοί σύλλογοι (όπως της Βέροιας, της Λάρισας κ.λ.π.) έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θεωρούν πως η Δευτέρα είναι για αυτούς αργία και συνεπώς τα καταστήματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
Τον γρίφο καλείται να λύσει πλέον ο Υπουργός εργασίας, ο οποίος μπορεί να κηρύξει την εορτή ως αργία, αλλά εαν αυτό γίνει, εκτιμάται ότι θα την κηρύξει ως προαιρετική, ώστε να έχουν τη δυνατότητα, να ανοίξουν τα μεγάλα malls. Οπότε, αναγκαστικά, θα ακολουθήσουν και τα μικρότερα καταστήματα.
Η ισότητα πάντως επιβάλλει κάτι πολύ απλό: ή θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ για όλους ή για κανέναν!
Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad