Ιστορικό

Μεγάλη φωτιά στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

Σύμφωνα με τον Διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Ι. Κοπανάκη, η κατάσταση στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο , οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και όσοι από αυτούς διακομίσθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

ptolem1Από αυτανάφλεξη λιγνιτόσκονης ή καλωδίων εικάζουν ότι προκλήθηκε η φωτιά στην 4η Μονάδα του ΑΗΣ (Ατμοηλεκτρικού σταθμού) Πτολεμαΐδας που ξέσπασε γύρω στις 09:00 το πρωί της Κυριακής στο υπόγειο της 4ης μονάδας του σταθμού. Η πυρκαγιά συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη καίγοντας καλώδια ενώ σύμφωνα με το Kozan.gr δύο άτομα, υπάλληλοι του σταθμού, που έχουν μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 10 οχήματα και 21 άνδρες από τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας και το κτήριο έχει εκκενωθεί.

Λόγω της φωτιάς σημειώθηκε το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας διακοπή ρεύματος.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad