Ιστορικό

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας γυρίζει στο ’85 και τον “Αυριανισμό”…»

«Σύστημα αξιολόγησης υπήρχε και υπάρχει. kiriakosΔεν το έφερα εγώ… Απλά μπήκε η ποσόστωση γιατί κατά το παρελθόν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν… 10 κατά την
αξιολόγηση» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, σήμερα το πρωί, στο mega, για να προσθέσει:

«Ρητά και κατηγορηματικά δε συνδέεται η αξιολόγηση με απολύσεις, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο στο νόμο. Άρα όσοι το λένε αυτό ψεύδονται, όπως ψεύδονται όταν λένε, ότι υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015».

«Σε όλα τα Υπουργεία έχει εφαρμοστεί η ποσόστωση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους. Σχετικά με τους Δημάρχους που έχουν εμποδίσει την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τύχουν έκπτωσης του αξίωματός τους, θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι εγώ. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι και εκεί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει αυτή η αντίδραση γιατί κάποιοι φοβούνται» συμπλήρωσε.

«Επαναφορά στη νομιμότητα και την κανονικότητα ζητώ ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το 2015, τονίζοντας, πως απολύσεις θα υπάρξουν και μέσα στο έτος αυτό, από όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, ή παρατύπως έγινε η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. «Δεν πιστεύω να μη θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο ποσοτικός στόχος λήγει στο τέλος του έτους;» διερωτήθηκε.

«Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ότι πρέπει να υπάρξει μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για μένα είναι σωστή. Δεν μπορεί κάποιος που ήταν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα που θα βγει να πάει να τρέξει Μαραθώνιο…» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα της ολοκλήρωσης του Μνημονίου την 31/12/2014 και το από πού θα βρεθούν χρήματα, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Με το «ξαναζώ το ’85 και τον “Αυριανισμό”. Αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ…» ολοκλήρωσε ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφορικά με την Προεδρική εκλογή.

http://www.epoli.gr

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad