Ιστορικό

Κοροϊδεύουν τους ανέργους ! Καλύφθηκαν οι 5.000 θέσεις σε ένα λεπτό !

Αλαλούμ προκλήθηκε την Τετάρτη, ημέρα έναρξης των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων, καθώς πολλοί υποψήφιοι κατήγγειλαν ότι για ώρα προσπαθούσαν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή, αλλά το πρόγραμμα δεν επέτρεπε την πρόσβαση ενώ όταν το σύστημα τελικά άνοιξε οι θέσεις είχαν ήδη καλυφθεί.

ΟΑΕΔΑυτό ανέφερε και η Ρένα Μπατζακίδου, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Φοροτεχνικών Ξάνθης, σε δηλώσεις της την Πέμπτη, όπως αναφέρει το xanthipress, καταγγέλοντας το γεγονός. Από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, τοπικά, έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκαν αιτήσεις από 26 άτομα στην Ξάνθη !

Τελικώς, η Ένωση Φοροτεχνικών Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την πρακτική του ΟΑΕΔ:

«Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης σας ενημερώνει ότι η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66», ξεκίνησε την 08η/10/2014 στις 12:00μ.μ. και παρέμεινε ανοιχτή για μικρό χρονικό διάστημα (λίγες ώρες), με το πρόγραμμα εφαρμογής να μην ανταποκρίνεται. Η είσοδος στην εφαρμογή, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., κατέστη σχεδόν αδύνατη για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα συμμετοχής των περισσότερων ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα.

Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., εξαιτίας της οποίας και παρά τις πολύωρες προσπάθειες των λογιστών-φοροτεχνικών, δεν κατέστη δυνατή η υποβολή των αιτήσεων. Σας γνωρίζουμε, τέλος, ότι η αδυναμία αυτή της υποβολής των αιτήσεων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπαιτιότητα της εφαρμογής της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., και σε καμία περίπτωση σε υπαιτιότητα των λογιστών-φοροτεχνικών, οι οποίοι και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποβολή τους.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad